131019098
29 Mart 2024, Cuma

MÜZİK PARK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

18 Ocak 2022, Salı 06:08

     


Aliağa Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi’nde Müzik Park Projesi’nin açılış töreni yapıldı. Proje koordinatörü Müzik Öğretmeni Meltem Turan projenin amaçları ve hazırlık süreci hakkında açıklamada bulundu.

Aliağa Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019-1 Gönüllülük yılı Özel Çağrısı kapsamında başvurdukları Müzik Park Projesi, 20 bin projenin arasından seçilerek ilk bin proje arasına girmeye hak kazandı ve desteklenmeye değer görüldü. Proje Koordinatörü Müzik Öğretmeni Meltem Turan, projenin amaçları ve hazırlık süreci hakkında açıklamada bulundu. Turan, “ Projemiz doğa ile bütünleşik, değerler eğitimine uygun olarak faaliyetlerini belirlemiş, birlikte uyum içerisinde çalışabilmeyi, gönüllülük bilinci oluşturmayı hedefleyen, öğrencilerin el becerilerini ve müzikal yönlerini geliştirici ilkeler çerçevesinde düşünülmüş bir projedir. Hedef kitlesi akademik başarı seviyesi düşük ancak müzikal ve hareket yeteneği olan veya dezavantajlı öğrencilerdir. Projemiz bu öğrencilerin güçlü yanlarını ortaya çıkararak sanatsal ve sosyal anlamda gelişmelerine destek olmayı, gönüllülük bilinci oluşturup yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde ekip çalışmaları yapmalarına olanak tanır. Doğa, spor ve müziği, bütünleştirerek ders ortamını dış mekana taşır. Böylelikle öğrencilerin sosyal, duygusal, sportif ve bilişsel gelişmelerine destek olur. Özellikle pandemi dönemi içinde olduğumuz şu günlerde parkımız oldukça önemli bir işlev kazanmıştır. İşte Müzik Park Projesi bu düşüncelerin ışığında filizlendi ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle hayat buldu.” Dedi.

“Projemizin bir faaliyet ayağı da sportif faaliyetlerle ilgili”

Projelerinin aynı zamanda gönüllük faaliyetlerini de içerdiğini belirten Turan, “Projemiz aynı zamanda gönüllülük faaliyetleri içermektedir. Dezavantajlı ve özel eğitime tabi öğrencilerle çalışma faaliyetleri bu projenin hem sosyal hem de manevi kazanımları için planlanmıştır. Bu öğrencilerle dayanışma içerisinde empati kurarak eğitimler vermek ve paktan faydalanmalarını sağlamak amaçlarımız arasındadır. Projemizin bir faaliyet ayağı da sportif faaliyetlerle ilgilidir. Gençlik ve spor Bakanlığı daima sporu ve hareket etmeyi her koşulda desteklediği için bir müzik projesine de bu açıdan şans tanımıştır. Bizler kendimize ‘Müzik Sporcuları’ Adını vererek sporu da müzik kadar hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüzü söylemek isteriz. Parkımız 7’den 70’ e her yaş grubuna her eğitim seviyesine indirgenebilir veya çıkartılabilir. Kolayca müzik yapabilmek, müzikle, ritim ve hareketle kendini ifade edebilmek bence herkesin hakkı. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler