131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ŞENLİK PROGRAMI NETLEŞTİ

19 Ekim 2021, Salı 06:48

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında hazırladığı Aliağa’da Emek ve Barış Şenlikleri programı netleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında hazırladığı Aliağa’da Emek ve Barış Şenlikleri programı netleşti. Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinlikler 23 Ekim Cumartesi günü başlayıp 24 Ekim Pazar günü son bulacak. Etkinlikler 23 Ekim günü, İzmir Büyükşehir Bandosu eşliğinde, saat 18.30’da, Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Daha sonra festival açılış konuşmaları saat: 19.00’da Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Buradaki etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmacı olarak katılacak. Ardından Demokrasi, Barış Kültürü, Hayat ve Sanat Söyleşisi, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk ve Tunç Soyer’in katılımlarıyla saat 19.30’da Demokrasi Meydanında yapılacak. Ardından aynı gün saat 20.30’da Demokrasi Meydanında Livaneli Şarkılarıyla Memleket Yolculuğu etkinliği başlayacak. Bu etkinliğe Ferhat Livaneli Orkestrası, Serenad Bağcan ve Özlem Özdil katılım sağlayacak.

Etkinliklerle dolu bir hafta sonu olacak

24 Ekim’de ise Demokrasi Meydanında saat 17.30’da Emek ve Edebiyat konulu Söyleşi ve Şiir Dinletisi etkinliği düzenlenecek. Etkinliğe Tuğrul Keskin (Yazar - Şair), Nevzat Çelik (Yazar - Şair) konuşmacı olarak katılım sağlayacak. Ardından yine aynı yerde, saat 18.30’da Ekonomik Krizin İşçi Ve Emekçiler Üzerindeki Etkileri konulu bir panel düzenlenecek. Etkinliğe KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke katılım sağlayacak. Panelin ardından Kardeş Türküler Konseri başlayacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler