131019098
19 Mart 2024, Salı

DEV ESER TARİHSEVERLERLE BULUŞUYOR

20 Ağustos 2019, Salı 06:26

     


Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar’ın dağıtımı devam ediyor.

Aliağa Belediyesi’nin ağustos ayı kitabı olarak belirlediği Aliağa Kent Kitaplığı’nın 7’nci yayını ‘Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar’ın dağıtımı devam ediyor. Başbakanlık Osmanlı Arşivi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivlerinden yararlanılarak hazırlanan 215 sayfalık dev eser ağustos ayı sonuna kadar tarihseverler ile buluşmaya devam edecek.

Tarih severlerin başucu, akademi dünyasının ise kaynak kitabı olan dev eser Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hilal Ortaç tarafından kaleme alındı. Başbakanlık Osmanlı Arşivi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivlerinden yararlanılarak hazırlanan kitapta Güzelhisar’ın dolayısıyla da Aliağa’nın 16.yüzyıldaki ekonomik ve sosyal yaşamı tapu tahrir defterleri ile ortaya konuldu.

Tarihseverler bu eşsiz eseri Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası giriş katında faaliyet gösteren Hilal Masadan ücretsiz edinebilirler. Akademik bir dille bilimsel veriler ışığında hazırlanan esere dijital platformdan ulaşmak isteyen okuyucular kitabın tam metnini Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası e-belediye / yayınlarımız bölümünden e-kitap olarak okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir. Okurlar ayrıca kitabı sesli olarak dinleyebilirler.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler