131019098
29 Mart 2024, Cuma

Bergama Kermes Festivali başladı

22 Haziran 2022, Çarşamba 06:39

     


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Bergama'ya emanet olan, Atatürk'ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 86.'ncısı düzenlenen, Türkiye’nin ilk yerel festivali, Uluslararası Bergama Kermesi açıldı.

Bergama Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan festival açılışı; Endüstri Meslek Lisesi- İstiklal Meydanı- Şadırvan Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen acılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Vali Yardımcısı Orhan Hüseynli, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ve konuk ülkelerin temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 86. Kermes Festivali'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Ülkemizin ilk, dünyanın ikinci yerel kültür-sanat festivali olan, Bergama Kermesi’nin 86’ıncı açılış günü programına katılan vatandaşlara, protokol üyelerine, yerli ve yabancı konuklara ayrı ayrı teşekkür etti.

Melek Mosso coşturdu

86. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Melek Mosso’yu yaklaşık 15 bin kişi izledi. Sanatçı Melek Mosso’ya plaket veren Başkan Hakan Koştu, konser için teşekkür etti.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler