EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ’NE BÜYÜK İLGİ
23 Eylül 2019, Pazartesi 06:12Tweet |
Aliağa’da altı yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Emek ve Barış Şenlikleri’ne halkın ilgisi yoğun oldu.
En son 2013 yılında düzenlenen “Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri” uzun bir aradan sonra bu yıl yeniden düzenlendi. İki gün boyunca devam eden şenliklerde ilk gün “Krize Karşı İşçilerin ve Emekçilerin Çıkış Yolları” paneli gerçekleştirildi. Panelin ardından sahne alan Müfit Can Saçıntı’nın “Lafını Esirgemeyenler” adlı gösterisi Aliağa halkı tarafından ilgi ile izlendi. Şenliğin ilk gün konserinde ise sanatçı Selçuk Balcı sahne aldı. Balcı şarkılarını Aliağalı emekçiler için seslendirdi.
Aliağa halkına teşekkür
Şenlik sonunda konuşan DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara “Aliağa’da yıllar sonra gerçekleştirilen bu şenliklerde emeği geçen tüm demokrasi bileşenlerine ve 127 gündür ekmeği işi için direnen Aliağa Belediyesi işçilerine ve onları yalnız bırakmayan Aliağa halkına çok teşekkür ederiz” dedi.
Emekçiler krizden çıkış yollarını tartıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu’nun organize ettiği şenlikler DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Aziz Konukman ve Ekonomist- Gazete Duvar Yazarı Bahadır Özgür’ün konuşmacı oldukları “Ekonomik Krize karşı işçilerin ve emekçilerin çıkış yolları” paneli ile başladı. İşten çıkarıldıkları için aylardır direnen Aliağa Belediyesi işçilerinin direniş çadırlarında gerçekleştirilen panele Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve direnişçi işçilerin yanı sıra demir çelik, PETKİM, TÜPRAŞ ve liman işçileri de katılım gösterdi. Panelin açılış konuşmasını yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “2013 yılından beri düzenlenmeyen Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri barışı, demokrasiyi ve laikliği mücadelesine şiar edinmiş dostlarla birlikte artık her yıl Aliağa’da yapılmaya devam edecek. Birileri demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri içine sindiremeyebilir ama bu ateşi Aliağa emek ve demokrasi güçleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile büyüteceğiz.” dedi.
Kapanışı Ezginin Günlüğü yaptı
Şenliklerin ikinci gününde Yazar Ahmet Hür imza günü düzenledi. Daha sonra Demokrasi Meydanı’nda Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu ile Şair Tuğrul Keskin, “Emek ve Barış Şiirleri” ile sahne aldı. Ardından “Emek Mücadelesi ve Sendikalar” konulu panel Araştırmacı Yazar Zafer Aydın ile Dr. Erkan Aydoğanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü Zeynep Altıok Akatlı yaptı. Panelin ardından Ataol Behramoğlu şiirleri, Haluk Çetin ise şarkılarıyla sahne aldı. Şenlik Ezginin Günlüğü konseri ile son buldu. Emek ve Barış Şenlikleri etkinlikleri geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük ilgiyle karşılandı.
(ESİN ÇETİN)

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente