131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÖMER SEYFETTİN’İN GERÇEK HAYATI BU KİTAPTA

24 Mart 2022, Perşembe 06:37

     


Ödüllü Yazar Salim Nizam’ın yeni kitabı “Ben Gönen’de Doğdum / Ömer Seyfettin” romanı okurlarla buluştu.

Yazarın, 2020 Ömer Seyfettin’in ölümünün 100.yılı için 100 bölüm olarak yazdığı kitap pandemi dolayısıyla iki yıl gecikmeli de olsa raflardaki yerini aldı. Akademik çevrelerin merakla beklediği romanda; Ömer Seyfettin’in hayatı hakkında bilinenler, bilinmeyenler ve yanlış bilinenler anlatıldığı gibi pek çok tarihsel olaya, uçmanın tarihi, tramvayın tarihi, sinemanın tarihi ve otomobilin tarihi gibi pek çok konuya da yer verildi. Ötüken Neşriyat tarafından basılan roman 544 sayfadan oluşuyor.

Türkiye’de Ömer Seyfettin’le ilgili akademik çalışmaları bulunan Prof.Dr.Hülya Argunşah, Prof.Dr.Nazım Hikmet Polat gibi isimlerin desteğini alan yazar dört yılda tamamladığı romanı hakkında şunları söyledi; “Ömer Seyfettin romanı benim ustalık eserim. Bu romanda Ömer Seyfettin’in kısa ömrünün uzun hikâyesini anlattığım gibi Wright Kardeşlerle başlayan uçmanın tarihi, tramvayın tarihi ve sinemanın tarihi gibi birçok konuyu işledim. Ömer Seyfettin’in bilmediğimiz yönlerini işledim ve yanlış bilinen konuları da aydınlığa kavuşturdum. Gururluyum, çünkü Ömer Seyfettin’in hemşehrisi olarak onu anlatmak bana kısmet oldu.”

Romanın alt yapısı için Ömer Seyfettin’in çocukluğunun geçtiği Gönen’deki tarihi mekanları romanında işleyen yazar, ayrıca yazarın yaşadığı İnebolu, Ayancık, İstanbul, Selanik gibi birçok şehirde incelemeler yaparak da romanını sağlam temellere dayandırdı. Akademik çevrelerin merakla beklediği roman şimdiden birçok makaleye konu olmaya başladı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler