131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BÜYÜKŞEHİRDEN SANATSAL PROJELER

24 Haziran 2019, Pazartesi 06:43

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da sanatsal eğitim projeleri düzenleyerek gençlere sanatı aşılamayı amaçlıyor. Bu amaç kapsamında Aliağa’da ‘Mahalle Orkestrası’, ‘Mahalle Tiyatrosu’ ve ‘Mahallemizde Film Çekiyoruz’ projeleriyle hizmet verilecek. Vatandaşlara kursların ön kayıt sürecinin başladığı duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da sanatsal eğitim projeleri düzenleyerek Aliağalı gençlere sanatı küçük yaştan aşılamayı amaçlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu amaç kapsamında Aliağa’da ‘Mahalle Orkestrası’, ‘Mahalle Tiyatrosu’ ve ‘Mahallemizde Film Çekiyoruz’ projeleriyle hizmet verecek. Mahalle Orkestrası projesi 8 - 18 yaş arası gençlere yönelik enstrüman ve ses eğitimi projesi olarak hizmet verecek. Proje içeriğinde Bağlama, Gitar, Keman, Kanun, Çello, Piyano, Klarnet, Kaval, Trampet ve Şan gibi eğitimlerin bulunduğu kursların sonucunda katılımcılar kurdukları orkestra ile İzmir'in çeşitli ilçelerinde konser verecek.

Ön kayıtlar başladı

Mahalle Tiyatrosu Projesi ise 15 yaş ve üstü tüm vatandaşlara yönelik Tiyatro eğitimi projesi olarak hizmet verecek. Proje içeriğinde tiyatro oyunu oluşturularak kurs sonunda oyuncuların sahnede performanslarını sergilemesi sağlanacak. Kursiyerler eğitim sonu oluşturdukları tiyatro oyununu İzmir'in çeşitli ilçelerinde sahneleyecek. Sanatsal eğitim projeleri kapsamında hizmet verecek bir diğer proje ise ‘Mahallemizde Film Çekiyoruz Projesi’ olacak. 13 - 24 yaş arası gençleri kapsayan sinema film projesi olarak hayata geçirilecek projenin içeriği, bir sinema filmini senaryo dahil bütün aşamalarını öğretmeyi amaçlıyor. Senaryo eğitimlerinin ardından kursiyerlere kısa film çekip gösterime sunma aşamaları da öğretilecek. Kursiyerler eğitim sonunda çektikleri oyunu kısa film formatında gösterime sunacak. Mahalle Projeleri 2019 yılının Ağustos ayının sonunda başlayıp, 2020 yılının Haziran ayı sonunda bitecek. Kurslara katılmak isteyen kursiyerlerin kayıtları İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde yapılacak. Vatandaşlara kurs ön kayıtlarının başladığı ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların 0.232.293 17 97 numaralı hattı arayabilecekleri resmi siteden duyuruldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler