“ZEUS SUNAĞI ÖZ VATANI BERGAMA’YA DÖNMELİDİR”
25 Aralık 2020, Cuma 06:59| Tweet |
1871 yılından itibaren yaklaşık 184 yıldır kaçırıldığı Almanya’da Bergama’dan ayrı ve mahzun yaşamaya mahkûm edilen Zeus Sunağı’nın geri getirilmesi için yapılan çalışmalar her geçen gün artarak devam ediyor
Bu kapsamda İzmir Fuar Alanı İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Zeus Sunağı Bergama’nındır. Geri alabilmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz” dedi. Bergama eski Belediye Başkanlarından Sefa Taşkın, Mehmet Gönenç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, Meclis Üyeleri, İl Kültür Müdürlüğü ve Büyükşehir Turizm Şube Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Antik çağdan Roma ve Bizans’a, Selçuklu Devleti’nden Osmanlı İmparatorluğu’na kadar 5 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan kadim kent Bergama’dan kaçırılan Zeus Sunağı’nın kendi öz yurduna olan hasretinin artık sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.
Açıklamasında UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çeken Başkan Hakan Koştu Bergama’dan kaçırılarak Almanya’ya götürülen Zeus Sunağı’nın kendi öz vatanı Bergama’ya getirilmesinin haklı bir talep olduğuna işaret etti. Zeus Sunağı’nın Almanya’dan geri getirilmesi ile ilgili olarak Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir görüşme gerçekleştirdiğini de açıklayan Başkan Koştu, “Zeus Sunağı ile ilgili tüm isteklerimizi, kaygılarımızı ve taleplerimizi Sayın Bakanımıza ilettim. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, uluslararası diplomasinin başlatılması ve Zeus Sunağı’nın ilçemize geri getirilmesi ile ilgili çalışmanın bakanlık nezdinde yürütüleceğini ve destek vereceğini ifade etti. Bergama Asklepion Antik Tiyatro’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Meclis Toplantımız ’da da Zeus Sunağı’nın geri getirilmesi için oy birliği ile aldığımız meclis kararımız bulunuyor. Bu haklı talebimiz için çok değerli katılımcılarla istişare ve değerlendirme toplantısı yapmış bulunuyoruz. Talebimizin güçlü bir şekilde tüm Dünya’ya duyurulmasını sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

















