SERİNİN 3. CİLDİ YAYINLANDI
26 Mayıs 2021, Çarşamba 06:40| Tweet |
Aliağa sınırları içerisinde yer alan ve Aiolis’in 12 antik kentlerinden olan Myrina ve Gryneion’da gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmaları, Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla kitap olarak yayınlanıyor.
Myrina- Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Tisna Antik Kenti Yüzey Araştırması, Aigai Antik Kenti Arkeolojik Kazılarını destekleyen Aliağa Belediyesi, bu alanda kitaplar yayınlamaya devam ediyor. Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 1. cildi 2017 yılında 321 sayfa olarak akademisyenler Murat Çekilmez ve Emel Dereboylu Poulain editörlüğünde, 2. cilt ise 2018 yılında 451 sayfa olarak Murat Çekilmez, Emel Dereboylu Poulain ve Emre Erdan editörlüğünde yayınlandı. Serinin 3. Cildi ise Mayıs ayında yayınlandı. Yayınlanan 3. Ciltte Antik Kaynaklarda Gryneion Antik Kentinde olduğu belirtilen Apollon tapınağının yerini aramaya yönelik yapılan arkeo-jeofizik çalışmaları detaylı olarak bilim dünyasına ve okuyuculara sunuluyor.
Aliağa Kent Kitaplığı’nın 15. eseri
Aliağa Kent Kitaplığının 15. Eseri olarak yayınlanan “Myrina ve Gryneion 3- Kültürel Mirasın Korunması ve Geleceğe Aktarılması Çalışmalarında Gryneion Antik Kenti Sahasında Arkeojeofizik Araştırmalar” adlı 160 sayfalık eser İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fethi Ahmet Yüksel, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Çekilmez ve İstanbul Üniversitesi’nden Jeofizik Mühendisi Fevzi Avcı tarafından hazırlandı. Arkeoloji ve tarih meraklıları Myrina ve Gryneion 3.Cilt kitabını 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden edinebilecek.
4.cilt de geliyor
Aliağa Belediyesi, Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmalarının 4. Cildini ise 2021 yaz aylarında yayınlayacak. Serinin son yayını olarak olan 4. Ciltte bölgedeki antik kentlerde 1880 ve 1882 yıllarında yabancılar tarafından bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar, yurt içi ve yurt dışındaki müzelerde yer alan pişmiş topraktan heykelcik örnekleri değerlendirilecek. Yayında Bergama Müzesi’ndeki Myrina eserlerinin açıklamalı görselleri, heykeller ve sikkeler de ilk kez yayınlanmış olacak. Eser, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfası üzerinden de erişime açıldı. Tarihseverler, kitabın dijital versiyonlarını https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak görüntüleyebilir veya mobil cihazlarına dijital olarak indirebilirler.
(DERYA SÜNER)

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine


















