131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SESLİ E-KİTAP PROJESİ DEVAM EDİYOR

26 Eylül 2019, Perşembe 06:34

     


Aliağa Kent Kitaplığı’nın altıncı yayını ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2. Cilt’in seslendirme çalışmaları başladı.

Aliağa Belediyesi, görme engelli vatandaşlar için başlattığı sesli e-kitap projesine yeni bir kitap daha kazandırmaya hazırlanıyor. Çıktığı ilk günden bu yana tarihseverlerin ve arkeoloji meraklılarının severek okuduğu ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2’ seslendirilerek projedeki yerini kısa zamanda alacak. Kitabın seslendirmesi program sunucusu ve seslendirmen Yunus Yeşilöz tarafından gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, seslendirmenin tamamlanmasının ardından kitabı https://www.aliaga.bel.tr/projeler/myrina-ve-gryneion-2-cilt/ linki üzerinden online olarak dinleyebilecek.

OKURLARLA YENİDEN BULUŞUYOR

Sesli dinle uygulaması hazırlanan ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2’ aynı zamanda ‘oku okut’ projesi kapsamında ekim ayının kitabı olarak da kitapseverlerle yeniden buluşacak. 1 Ekim 2019 Salı gününden itibaren yeniden dağıtıma çıkacak olan kitapta; Aliağa’da bulunan antik kentler içinde tarihte ‘Apollon Tapınağı’ ile bilinen ‘Gryneion’ ve ‘toprak heykelcikleriyle’ arkeoloji dünyasını şaşırtan ‘Myrina’ antik kentlerinin arkeolojik kültür mirası okuyucuya aktarılıyor.

KİTAP HİLAL MASA’DA ÜCRETSİZ

Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında yeniden dağıtıma çıkan kitabı okurlar ücretsiz olarak edinebilecek. Kitapseverler ekim ayının kitabını merkez hizmet binasında faaliyet gösteren Hilal Masa’dan ücretsiz olarak talep edebilecek. Ayrıca Aliağa dışında ikamet eden vatandaşlar da Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası E-Belediye-yayınlarımız bölümünden kitabı okuyabilecek ya da pdf olarak indirebilecek.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler