131019098
19 Mart 2024, Salı

YENİDEN OKUYUCU İLE BULUŞUYOR

26 Kasım 2020, Perşembe 06:00

     


Aliağa Belediyesi, ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında Aliağa Kent Kitaplığı’nın 8.Yayını ‘Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl’ı yoğun istek üzerine aralık ayının kitabı olarak okuyucular ile yeniden buluşturuyor.

Seyyahlar, seyahatnameler, haritacılık gibi alanlarda Türkiye çapında uzmanlığı ile bilinen araştırmacı- yazar İlhan Pınar’ın 1 yıllık çabaları sonunda ortaya çıkan eser 247 sayfadan oluşuyor. Aliağa tarihine ilgi duyan okurların elinden düşüremeyeceği dev eserde özellikle 19. Yüzyıl’da –kısmen daha öncesinde de– Aliağa ve yakın çevresiyle ilgili üretilmiş bilgiler bir araya getirilerek meraklılarına sunuluyor.

Dünyaca Ünlü Seyyahların Aliağa İle İlgili Seyahat Notları

17. Yüzyıldan başlayarak günümüze kadar Aliağa’yı ziyaret etmiş, Türklerin ünlü seyyahı Evliya Çelebi’nin yanı sıra dünyaca ünlü birçok seyyahın Aliağa ve çevresine dair seyahatlerini konu alan kitap, Aliağa ve çevresiyle ilgili birçok bilinmeyeni gün ışığına çıkarıyor.

Aliağa Dışında İkamet Eden Kitapseverler İçin Dijital Uygulamalar

Aliağa Kent Kitaplığı’nın 8.Yayını olan esere sahip olmak isteyen kitapseverler, kitabı 1 Aralık Salı gününden itibaren Aliağa Belediyesi merkez binasında faaliyet gösteren Hilal Masa’dan ücretsiz edinebilecek. Ayrıca, Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linkini tıklayarak E-Kitap uygulamasından faydalanabilir ya da kitabı bilgisayar ve mobil cihazlarına indirebilirler. Görme engelli vatandaşlar ise aynı link üzerinden kitabı sesli dinleyebilirler.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler