131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA’NIN ANTİK KENTLERİ BU KİTAPTA

27 Kasım 2019, Çarşamba 06:42

     


Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında Kasım ayının kitabı olarak dağıtıma sunulan “Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler” ay sonuna kadar okuyucu ile buluşmaya devam edecek.

Aliağa Kent Kitaplığı’nın 9.yayını olan 200 sayfalık eserde Aliağa ve çevresinde yer alan Kyme, Myrina, Gryneion, Tisna, Elaia, Aigai, Larisa antik kentlerinde elde edilen bilimsel bulgular okuyucuya aktarılıyor. Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez’in editörlüğünü üstlendiği eser arkeoloji ve akademi dünyasının ilgisini kısa sürede çekmeyi başarmıştı. Arkeolojik yüzey araştırmalarının derlendiği kitap akademik bir dille yazılmış olup arkeoloji dünyası için de kaynak niteliği taşıyor.

Hilal Masadan ücretsiz edinebilirsiniz

Bölge tarihi ve arkeolojisi hakkında temel bilgilerin yer aldığı eseri okuyucular Aliağa Belediyesi merkez hizmet binasında faaliyet gösteren Hilal Masadan ücretsiz temin edebiliyor. Kitaba dijital platformdan ulaşmak isteyen okuyucular kitapların tam metinlerini Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası https://www.aliaga.bel.tr/projeler-kategori/kent-kitapligi-projesi/ linkinden okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler