VE PERDE AÇILIYOR...
28 Aralık 2018, Cuma 06:48Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kültür merkezlerinde tiyatro eğitimi verdiği gençlerin kurduğu gruplarla İzmir'deki 4 köy tiyatrosunu “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde buluşturuyor. 8 ay boyunca Aliağa, Selçuk, Gültepe, Bornova ve Altındağ kültür merkezlerinde hem eğitim alan hem de oyun çalışan genç tiyatrocular, ortaya çıkan ürünlerini “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde sahneleyecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılını çok renkli bir festivalle uğurlayacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında farklı semtlerdeki kültür merkezlerinde başlatılan “Mahalle ve Köy Tiyatroları” hareketi, ilk meyvelerini 28-30 Aralık tarihlerinde Kültürpark’ta gerçekleştirilecek “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde verecek. 28-29-30 Aralık tarihlerinde Kültürpark’ta İzmir Sanat, İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda sergilenecek 9 oyun halka açık ve ücretsiz olacak.
Güçlü akademik kadro
Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığı ve Prof. Dr. Semih Çelenk koordinatörlüğünde 7 profesyonel eğitmenin katkı koyduğu Mahalle Tiyatroları projesi, semt sakinlerinin sahip çıkmasıyla önemli bir aşama kaydetti. 8 ay boyunca Aliağa, Selçuk, Gültepe, Bornova ve Altındağ kültür merkezlerinde hem eğitim alan hem de oyun çalışan genç tiyatrocular, ortaya çıkan ürünlerini “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde sahneleyecek.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Tiyatroları ile birlikte 4 köy tiyatrosu da yer alacak. 1934 yılında kurulan ve İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan sonra Türkiye’nin en köklü tiyatrosu olan Bademler Köy Tiyatrosu’nun yanı sıra, Balıklıova Köy Tiyatrosu, Kaynaklar Köy Tiyatrosu ve Ulamış Köy Tiyatrosu’nun da oyunlarını sergileyeceği festival, bölgedeki tüm yerel tiyatroları bir araya getirecek. Festivaldeki tüm oyunlar halka açık ve ücretsiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki festivalde Türkiye’deki diğer mahalle ve köy tiyatrolarını da bir araya getirmeyi planlıyor.
İşte festival programı
Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali'nin birinci gününde, 28 Aralık Cuma günü Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 14:00'te Kaynaklar Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Sen Ben Yok Biz Varız”, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 17:00'de Balıklıova Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Deliler Boşandı” ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20:00'de Bademler Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Lütfen Kızımla Evlenir misin ?” adlı oyunlar izleyici ile buluşacak.
29 Aralık Cumartesi günü Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 14:00'te Altındağ Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Midas'ın Kulakları”, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 17:00'de Gültepe Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Yaşar ne Yaşar ne Yaşamaz”, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 12:00'de Selçuk Mahalle Tiyatrosu'nun Abla Ağabey Kardeş Projesi Kapsamında çocuklara özel olarak sergileyeceği “İstanbul Efendisi” ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20:00'de Selçuk Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “İstanbul Efendisi” adlı oyunlar İzmirlilerin beğenisine sunulacak.
Festivalin son günü olan 30 Aralık'ta ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 14:00'te Aliağa Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Rumuz Goncagül”, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 17:00'de Bornova Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Ayyar Hamza” ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20:00'de Ulamış Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Yaşamın İçinden” adlı oyunlar sahnelenecek.
(SERKAN SELİNGİL)

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda