131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ANADOLU KADINLARI SAHNELENDİ

29 Ekim 2019, Salı 06:48

     


Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına Türk Kadını’nın Destansı Mücadelesini anlatan “Anadolu Kadınları” tiyatro oyunu TECO Petrolcülük sponsorluğunda Aliağa’da sahnelendi.

Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına TECO Petrolcülük sponsorluğunda Türk Kadınının Destansı Mücadelesini ele alan ‘Anadolu Kadınları” Aliağa’da sahne aldı. Milli Mücadelenin 100. Yılında sahnelenen oyun tiyatroseverler tarafından ilgi gördü. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen Oyuna TECO Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya, Eğitim İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Mustafa Gök, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve vatandaşlar katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program konuşmalarla devam etti.

“Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın çok büyük emeği vardır”

Oyun öncesinde konuşmasını yapmak üzere Eğitim İş Sendikası Başkanı Mustafa Gök kürsüye geldi. Gök, “Cumhuriyetimiz açısından önemli bir yıl ve önemli bir günde kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Şüphesiz ki Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın çok büyük emeği vardır. Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk kadınlarımızın bu emeğini Nutuk’ta ‘Dünya da hiçbir milletin kadını milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez’ sözleriyle vurgulamıştır. Milli Mücadelenin unutulmaz kadınlarından Halide Edip Adıvar ise Sultanahmet Meydanı’nda şu tarihi konuşmayı yaparak milli mücadelenin seyrini değiştirmiştir; ‘ Kardeşler, evlatlar beni dinleyiniz. Sizin iki dostunuz vardır. Birisi bugün burada bulunanlardır. İkinci ise medeni milletlerin takdiridir. Bizim kalplerle bir sorunumuz yoktur. Bu milletler dostumuz ve kalbimizdeki isyan kuvvetleridir. Bütün milletlerin haklarını kazanacağı gün yakındır. O gün geldiği zaman bayraklarınızı alınız. Bu maksat için can veren kardeşlerinizi ziyaret ediniz.’” İfadelerini kullandı.

Mustafa Gök’ün ardından TECO Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Yalçınkaya, “Eğitim İş Sendikası’nın önderliğinde düzenlediğimiz bu tiyatroyu en verimli şekilde izleyiniz. Gönül isterdi ki daha geniş bir katılım olsun. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından oyun sahnelendi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler