HAYDİ BEYAZPERDEYE!
31 Ocak 2019, Perşembe 06:21| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında “Yaşamın Kökleri” temasıyla dikkat çeken 4 önemli filmi İzmirlilerle buluşturacak. Büyükşehir sinemaseverlerleri; İzmir Sanat, Seferihisar, Aliağa ve Selçuk’taki kültür merkezlerinde sanat şölenine davet ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle sürdürdüğü sinema keyfinde bu kez beyazperdeye “Yaşamın Kökleri” temasını taşıyor. Şubat ayında dünya sinema tarihinin önemli filmlerini konuk etmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sinemaseverleri Kültürpark'taki İzmir Sanat ile Seferihisar, Aliağa ve Selçuk’taki kültür merkezlerindeki sanat şölenine davet ediyor.
Tarkovsky klasiği
1 Şubat akşamı gösterime sunulacak “Ayna”'nın yönetmenliğini, sinemanın dahi ismi Andrei Tarkovsky üstleniyor. 1975 yapımı film, Tarkovsky’nin kendi yaşamından yola çıkarak aşk, anılar ve bağlılık üzerinde yoğunlaştığı şiirsel bir yapıt. Orman içinde bir kulübede, II. Dünya Savaşı’nın öncesinde, yönetmenin eski karısı, annesi, babası, kendi ve ebeveynlerinin kuşakları arasında gidip gelerek anlatılan filmde, Tarkovsky’nin babası kendi sesiyle şiirler okudu, annesi ise kameranın karşısına geçti.
Film, 1 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 4 Şubat Pazartesi 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezi’nde, 5 Şubat Salı saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde ve 6 Şubat Çarşamba saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.
Altın Küre aldı
1974 yılı Altın Küre En İyi Kadın Oyuncu Ödüllü “Etki Altında Bir Kadın” filmi, alt-orta sınıftan olan Los Angeles’lı bir ev hanımının hikayesini anlatır. Dram ve romantik unsurların yansıtıldığı filmin senaristliği ve yönetmenliği John Cassavetes’e ait. Kişilik duygusu gelişmeyen bir kadının çocukları ve kocasına bağlılığını işleyen film, 8 Şubat Cuma 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 18 Şubat Pazartesi saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezi’nde, 19 Şubat Salı saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde ve 20 Şubat Çarşamba saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda gösterime girecek.
Japonya'dan gelen ödüllü film
2018 Japonya yapımı “Arakçılar”, suç ve dram unsurlarını işliyor. Toplumun en alt tabakasında yaşan bir ailenin hayat hikayesinden yola çıkarak bir insanlık dramının anlatıldığı; senaristiliğini ve yönetmenliğini Hirokazu Kore-eda’nın üstlendiği film, Tokyo’nun kenar mahallesinde geçiyor. Arakçılar, 2018 Cannes Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü" aldı. Ayrıca 2018 Toronto Uluslararası Film Festivali Özel Gösterimler’e girdi. Gösterimi 15 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleşecek.
Nuri Bilge Ceylan'dan Ahlat Ağacı
Yönetmen koltuğunda Nuri Bilge Ceylan’ın oturduğu “Ahlat Ağacı” ise 22 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat’ta gösterilecek. Üniversiteyi bitirdikten sonra yazdığı kitabı bastıracak parayı bulmak için memleketine dönen, ailesiyle ve geçmişte tanıdığı insanlarla yüzleşme sürecine giren Sinan’ın hikayesini konu edinen filmin ilk gösterimi Cannes Film Festivali’nde gerçekleşmişti. Doğu Demirkol, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar'ın rol aldığı filmin senaryosu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Ceylan’a ait.
(DERYA SÜNER)

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

















