131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

31 Mart 2022, Perşembe 06:19

     


Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Etkinlik saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ümmügülsüm Turgut, “Okuyana sınırsız bir kainattır kitap”

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ümmügülsüm Turgut kürsüye davet edildi. Turgut, “Toplumda okuma alışkanlığını artırmak için kütüphaneler aracılığıyla 1964 yılından itibaren ülke genelinde bu hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Önemli bir geçmişe sahip olan bu bilgi birikimini, kültür ve medeniyeti her bireyin araştırma, tanıma, öğrenmek için başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam sürecinin ayrılmaz parçasıdır. Okuyana sınırsız bir kainattır kitap, bilene koca bir kainattır insan, insan okuyarak gelişir, kendini bilir, yaşadıklarına anlam verir ve bilir ki insan tüm varlıklar birbirinin tamamlayıcısıdır. Merak eder, merak etmek okumaya sevk eder ve kitaplar devreye girer. Dört duvar arasında ahşap raflarda okuyucularını bekleyen kitaplar, okuyanı o duvarların ötesine taşır. Kitapla insanı bir hanede buluşturan yapılardır kütüphaneler. Bizler de Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi olarak Kütüphane Haftası amaçları doğrultusunda hareket edip kitap ve kütüphane severleri her daim kitaplarla buluşturmaya devam edeceğiz. 58. Kütüphane Haftamız kutlu olsun.” Dedi.

Ömer Karaman, “Kütüphane binaları saygın binalardır”

Ümmügülsüm Turgut’un ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Karaman kitapların önemi hakkında konuştuktan sonra, “Kütüphanecilik ve kütüphane artık manidar. Aliağamızda çok güzel bir kütüphane binamız var. Kütüphane binaları hep saygın binalardır. Onlar tarihe mal olmuş binalardır. Kütüphane binamız Aliağamızın en tarihi binalarından bir tanesi. Burada daha önce mülki idare amirliği hizmeti verilmiş. Onun için şuan öğrencilerimizin bu bina içerisinde kitap okuması büyük bir zevk. Bu Aliağa için de güzel bir olay. Kütüphane Haftamızı kutluyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. Daha sonra 2021 yılı içerisinde Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi’nden en fazla kitap alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler