131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

YAZ BOYUNCA ÇOCUKLARLA EVDE YAPILACAK ETKİNLİKLER

1 Temmuz 2017, Cumartesi 06:59

     


Yaz aylarında küçük çocuklarınızla evinizde birlikte hazırlayabileceğiniz ve onu en azından birkaç saat oyalayabilecek aktiviteleri sizin için derledik.

Evi fazla dağıtmadan yapılabilecek, çocuğunuzun motor ve zekâ gelişimine yardımcı olacak bu yaratıcı aktivitelerin bir güzel yanı da çok az para harcayarak yapmanız.

Küçük ajanlar için hayali lazer ışınları

Yer konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bizim merdivenimiz yok ki bağlayalım ipleri diyenler koridora ipleri bant ile tutturabilirsiniz. Evde kalan ipler (biraz kalın olmaları gerek) bant ya da tack-it yapıştırıcı ile duvara ya da evdeki başka uygun bir bölgeye ipleri rastgele tutturun. Gerisini çocuklarınızın hayal gücüne bırakın. İplere değmeden altlarından üstlerinden geçmeye çalışsınlar.

Arabaları seven oğlan çocukları için yarış pisti

Çocukların hayal gücünü kullanmaları için bir ufak dokunuş yeterli oluyor. Çocuğunuzun odasına renkli plastik bantlar ile bir yarış pisti yapın. O nasıl hayal ediyorsa öyle bantlayın. Sonra bırakın o hayalindeki kocaman otopark/yarış pistinde arabalarını sürsün dursun.

Çocukların motor zekalarını geliştirmeleri için basit bir oyun

Okul öncesindeki çocuklar için hem biraz öğretici hem eğlenceli bir aktivite olan kenarları yüksek genişçe bir kaba şeker, un, pirinç, mercimek kısacası evde ufak ne varsa doldurun. Verin eline bir pipet ya da tahta çubuk. Önüne koyacağınız şekilleri oluşturmasını söyleyin, ya da istediği şekilleri yapmasını isteyin. Bırakın hayal gücü onu nereye götürürse onu yapsın, sonra da size anlatsın.

Çarşaflardan ev yapma

Hepimizin küçüklüğünden kalan bir oyundur. Koltukların masaların etrafına gerdiğiniz eski çarşaflarla ev yapmak. Çocuklarınız yaptığınız evlerin içerisinde sizleri ağırlayabilir, kendisini bir prenses ve ya saraydaki savaşçı gibi hissedebilir.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler