DEÜ, İzmir’in sağlıkta merkez üssü olacak
5 Eylül 2022, Pazartesi 06:33Tweet |
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ı ağırladı. 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde incelemelerde bulunan Atay’a eşlik eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, araştırma üniversitelerinin 4 yıllık projeksiyonunu ve hedeflerini paylaştı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in sağlıkta ‘merkez üssü’ olmasını sağlayacak çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda; bilgi paylaşımına, fikir alışverişine ve kurumlar arası işbirliğine önem veren DEÜ Rektörlüğü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ı, 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde ağırladı. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark’ı (DEPARK), Diş Hekimliği Fakültesi, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile farlı birim ve ünitelerde incelemelerde bulunan Atay’a eşlik eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, araştırma üniversitelerinin 4 yıllık projeksiyonunu ve hedeflerini paylaştı.
“Yerel, ulusal ve uluslararası planlarımızı dile getirdik”
Üniversite üst yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette, Atay’a hizmetler hakkında bilgi verilirken; sağlık personelinin niteliğini artırmaya yönelik eğitimlerden, insan kaynakları yönetiminden ve oryantasyon faaliyetlerinden bahsedildi. Araştırma üniversitesi olarak DEÜ’nün ‘Onkoloji’ alanında yeni sorumluluklar üstlendiğinin de kaydedildiği görüşmelerde, DEÜ’deki kamu hizmetlerinin kapsam ve içeriğini geliştirecek girişim ve projelere de dikkat çekildi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Hotar, “Sayın Atay’ın kurumumuzu ziyaret etmesinden mutluluk duyduk. Kendileri de kıymetli fikirlerini bizimle paylaşarak memnuniyetlerini ifade ettiler. Mensuplarımızın katıldığı son derece verimli toplantılar yaptık. Burada araştırma üniversitemizin gücünden, mevcut altyapısından ve birikimlerinden söz ederek; yerel, ulusal ve uluslararası planlarımızı dile getirdik. Tıp ve sağlık alanlarındaki dört yıllık projeksiyonumuzu aktardığımız Sayın Atay’a, ulusal sağlık sistemindeki rolümüzden de bahsettik. Sağlıkta kümelenme ve sağlık turizmi gibi stratejik öneme sahip çalışmalarımız hakkında da Sayın Atay’a bilgi verdik” dedi.
“Devletimizin desteğini hissediyoruz”
Devlet üniversitesi olarak; sağlıkla ilgili proje ve yatırımları kamu yararı ilkesini gözeterek kapsamlı şekilde planladıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Bu noktadaki hassasiyetimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Üniversitemize destek olup; bize yol gösteren muhterem Cumhurbaşkanımızın milli hedefleri doğrultusunda, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken de akademik faaliyetlerimizin ön plana çıkmasına özen gösteriyoruz. Buradaki yaklaşımlarımızın sonucunu da Sayın Atay’a, gösterme ve görüşünü alma fırsatı bulduk. Kendilerinden aldığımız olumlu bildirimler ise daha fazlasını başarmak için bizi motive etti” dedi. Rektör Hotar, Aliağa’daki Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ndeki mevcut durumu da aktardıkları Sayın Atay’a, teşekkür etti.
(HABER MERKEZİ)

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de belediyecilik hizmetlerinin

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Dentora Ağız ve Diş Sağlığı

DİSK'e bağlı Devrimci Emekliler Sendikası'nın (DEV Emekli Sen) Aliağa Şubesi,

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri