1500 kişiye evde sağlık hizmeti
5 Aralık 2023, Salı 06:13Tweet |
Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerine (YAŞAM) bağlı ekipler ile ilçe genelinde 80 yaş ve üzeri 1500 kişiye evlerinde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Sağlık Bakanlığının 80 ve üstü yaş grubuna yönelik yaz sonunda oluşturduğu Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) ekipleri, İzmir'de de faaliyetlerine devam ediyor. Doktor, hemşire, yaşlı sağlık bakım personeli, tıbbi sekreter, fizyoterapist, manevi destek görevlisi ve diyetisyenden oluşan ekipler, evlerinde muayene ettikleri yaşlılar için gerektiği takdirde hastanelerden hızlı bir şekilde randevu planlıyor. Hastanın hastaneden eve, evden hastaneye naklini de organize eden ekipler, ileri yaştaki vatandaşların sağlıkları ve tedavileriyle yakından ilgileniyor. Ekipler, her ay düzenli ev ziyaretleri de gerçekleştiriyor. Birçok kentte olduğu gibi İzmir'de de faaliyetlerini sürdüren YAŞAM ekipleri, 101 bin 601 kişiye sağlık hizmeti sunuyor.
"Çok memnum kalıyorum"
Aliağa'nın Helvacı Mahallesi'ndeki evinde YAŞAM ekibinin ziyaret ederek muayene ettiği 7 çocuk, 30 torun sahibi 103 yaşındaki Fener Akdoğan, ilerleyen yaşı nedeniyle birçok sağlık sorunu yaşadığını söyledi. Sağlık ekiplerinin kendisini ziyaret edeceğini öğrendiğinde mutlu olduğunu anlatan Akdoğan, "Hastayım, her tarafım ağrıyor, tansiyonum var. Yataktan çıktım buraya geldim. Hizmet için teşekkür ederim, sağ olsunlar var olsunlar. Çok memnum kalıyorum." diye konuştu. Buca'da yaşayan 88 yaşındaki Cemil Doğan Gencer ise bir yakını vasıtasıyla YAŞAM ekipleriyle tanıştığını anlattı. Evinde aldığı sağlık hizmetinden memnun olduğunu vurgulayan Gencer, "Daha önce hastaneden sıra almak için erken saatte çıkmak zorunda kalıyordum. Şimdi randevu almadan sağlık ekipleriyle görüşebiliyorum. Hastaneye gidince yanıma bir görevli veriyorlar, sonra doktorların yanına gidiyorum. Böyle sağlık hizmeti veren dünyada başka bir ülke yoktur." dedi. Sacide Gencer ise 85 yaşında olduğunu, her ay YAŞAM ekiplerinin kendilerini evlerinde ziyaret ettiğini dile getirdi. Eşiyle ekiplerin ziyaretini büyük bir heyecanla beklediklerini belirten Gencer, "Halimizi hatırımızı soruyorlar. Varsa hastalıkla ilgili şikayetimizi dinliyorlar. Tahliller için evde kanımızı alıyorlar. Allah bin kere razı olsun." şeklinde konuştu.
"Evde hastalarımızın önce durum tespitini yapıyoruz"
Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit ise ilçe genelinde 80 yaş ve üzeri 1500 kişiye evlerinde hizmet verdiklerini söyledi. Öncelikle evde durum tespiti yaptıklarını belirten Koçyiğit, "Bunların kronik hastalıkları var mı, yaşamla bağlantıları nasıl, kendi kendilerini idame edebiliyorlar mı? Bunların bir planlamasını yapıp o çerçevede aylık ziyaretlerde bulunuyoruz." dedi. Koçyiğit, YAŞAM ekiplerinin kişileri her ay planlı bir şekilde ziyaret ettiğini, acil bir durum yaşamaları durumunda aile yakınlarının ekiplere telefonla ulaşabildiğini dile getirdi. Sunulan sağlık hizmetinden herkesin memnun olduğunu anlatan Koçyiğit, "Biz de mutluyuz çünkü onların sağlıklı olması bizim için önemli. Onlar bizlerin hakikaten manevi değerleri. Biz onlara yaşamları boyunca sağlık alanında bize düşen ne varsa elimizden geleni yapacağız." dedi.
(AA)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki