BİLİM KURULU ÜYESİNDEN GRİP UYARISI
6 Ocak 2022, Perşembe 06:29Tweet |
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, maske ve mesafe gibi önlemlere yeterince uyulmadığı için Kovid-19 yanında, grip, influenza ve solunum yolları ile buna benzer virüslerde artış yaşandığını söyledi.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Şener, AA muhabirine, son günlerde okul çağı çocuklarında çok yaygın bir şekilde üst solunum yolları enfeksiyonu bulgularını görmeye başladıklarını belirtti. Kovid-19 ile üst solunum yolları enfeksiyonları bulgularının birbirleriyle karıştırıldığını belirten Şener, "Üst solunum yolları enfeksiyonlarında burun akıntısı, tıkanıklığı, hapşırma, boğaz ağrısı, boğazda yanma ve batma hissi, kas eklem ağrısı ve beraberinde de yüksek ateş olabiliyor. Bu bulgular hepimizin bildiği gibi mevcut Kovid-19 bulgularıyla da örtüşüyor. Koku ve tat almama ve ishal varsa mutlaka bir an önce Kovid-19 testi yapılması lazım. Ama Türkiye'de yapılan bu tip analizler ve çalışmalarda görüldü ki bunların aslında büyük bir kısmı grip ve influenza gribi. Maske ve mesafe gibi önlemlere yeterince uymuyoruz, buna bağlı olarak Kovid-19 yanında, grip ve influenza ve solunum yolları ile buna benzer virüslerde artış yaşandı." dedi.
Şener, velilerin ve çocukların maske, mesafe ve hijyen önlemlerine okulda ve kapalı alanlarda mutlaka uyması gerektiğini aktardı. Kovid-19'un gribe göre daha ağır bir hastalık olduğunun altını çizen Şener, şunları kaydetti: "Hali hazırda Kovid-19 enfeksiyonu bizim için öncelikli olduğu için bu hasta grubunda Kovid-19 olup olmadığını ayırt etmemiz lazım. Burundan ve ağızdan alınan PCR testinde negatif çıkan çocuklarda grip olup olmadığını ek testlerle gösterilmesi, önerilen yöntemlerden bir tanesi. Kovid-19 enfeksiyonu, çocukluk hastalıklarında da daha ağır seyretme potansiyeline sahip olan üst solunum yolları enfeksiyonlarından bir tanesi. Risk faktörü olan yandaş hastalığı olan, alerjik solunum yolları enfeksiyonu olan çocukların bu bulgular olduğu zaman bir hekime görünerek, ağızdan ya da burundan alınacak olan örnekle, test edilmesi Kovid-19 enfeksiyonu olarak ayırt edilmesi lazım. Kovid-19'a bağlı delta ve delta plus varyantı durumunda okullarda hızla yayılma durumu söz konusu."
(AA)

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz