131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

Aile sağlığı merkezinin yapımına başlandı

7 Kasım 2023, Salı 06:41

     


Hayırsever iş insanı Salih Yiyitalp tarafından Yeni Mahalle’de yaptırılacak olan Sema - Tevfik Yiyitalp Aile Sağlığı Merkezi için temel kazı çalışmalarına başlandı.

Aliağalı hayırsever İş insanı Salih Yiyitalp tarafından Aliağa Yeni Mahalle’de yaptırılacak olan aile sağlığı merkezi için mart ayında İzmir Valiliği'nde protokol düzenlenmişti. Düzenlenen protokol imza törenine Vali Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun ve İş insanı Salih Yiyitalp katılmıştı. Mülkiyeti hazineye ait, Sağlık Bakanlığına tahsisli, 2 bin 554 metre kare yüzölçümüne sahip taşınmaz üzerine Salih Yiyitalp tarafından yaptırılacak olan Sema - Tevfik Yiyitalp Aile Sağlığı Merkezi için temel kazı çalışmalarına başlandı.

Yeni Mahalle, 611 Sokak’ta yapılacak olan Sema - Tevfik Yiyitalp Aile Sağlığı Merkezi, 430 metrekare kapalı alanda 9 aile hekimi ile sağlık hizmeti verecek. Projeye göre aile sağlığı merkezinde; 9 muayene odası, 2 gebe izlem ve üreme sağlığı odası, 2 acil tıbbi müdahale odası, 2 bebek çocuk izlem ve aşılama odası, 1 emzirme odası, 1 dinleme odası ve mutfak, 2 engelli WC, 2 normal WC, 1 pano server odası, 100 metrekare bekleme alanı olacak.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler