131019098
23 Nisan 2024, Salı

HASTANEYE BİR EK BİNA DAHA

8 Mart 2021, Pazartesi 06:28

     


Aliağa Devlet Hastanesi’nde, kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Acil Servis Ek Binası’nın yanı sıra, 5 katlı Poliklinik Ek Hizmet Binası’nın da inşaatına başlandı.

Aliağa Devlet Hastanesi’nde, Uzm. Dr. Yalçın Koçyiğit’in başhekim olarak atanmasıyla birlikte başlatılan yenilikler devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda, hastanenin ana giriş tarafında başlanan Acil Servis Ek Binası’nın kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. İçerisinde yanık ünitesi ve yoğun bakım servisinin de yer alacağı üç katlı binanın kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

5 katlı poliklinik ek hizmet binası yapılacak

Acil Servis Ek Binası’nın yanı sıra, mevcut Acil Servis girişinin bulunduğu alanda da 5 katlı Poliklinik Ek Hizmet Binası inşaatına başlandı. Edinilen bilgiye göre, poliklinik ek hizmet binası, zemin artı 4 kat olmak üzere toplam 5 katlı olarak inşa edilecek. Bahçedeki tüm prefabrik yapılar kaldırılacak. Poliklinikler bu yeni yapılacak binaya taşınacak. Ek binada 45-50 poliklinik olacak. Temel kazısı başlayan Poliklinik Ek Hizmet Binası da Acil Servis Ek Binası’nda olduğu gibi Aliağa Belediyesi ve bir özel kurumun destekleri ile hayata geçirilecek. 3 ay gibi bir sürede tamamlanması hedeflenen binanın inşaatı ile ilgili bugün (Pazartesi) Aliağa Kaymakamlığı’nda protokol imzalanacak.

600 araçlık yeni bir açık otopark

Öte yandan, hastanenin Acil Servis girişinin yanında bulunan boş araziye geçtiğimiz aylarda 400 araçlık açık otopark inşa edilerek kısa sürede hizmete alınmış, hastane içerisindeki otopark alanı kapatılmıştı. Buna ek olarak 400 araçlık açık otoparkın yanında bulunan araziye de yaklaşık 600 araçlık yeni bir açık otopark inşa edilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler