131019098
28 Mart 2024, Perşembe

Saç bakımı önerileri

9 Şubat 2018, Cuma 19:06

     


Saçların yıpranması, kırılması, dökülmesi ve eski gücünü kaybetmesi ile tekrardan iyi hale getirilmesi için yapılan çeşitli bakım yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında göze çarpan anagain saç serumu tercih edilebiliyor.

Saçlar neden yıpranır?

Havanın kuru olması, hali hazırda meydana gelen mevsim değişiklikleri, nem oranının değişkenlik göstermesi gibi durumlar yıpranmalara neden olmaktadır. Bu faktörlerden farklı olarak kişiden kaynaklı yıpranmalar da meydana gelebilmektedir. Bireyin sağlıksız beslenmesi, vücudunu susuz bırakması, gerekli olan vitamin ve mineralleri almaması, düzenli bakım yapmaması gibi durumlar yıpranma nedenlerindendir. Yıpranmaların meydana gelmesi ile saçlarda kepeklenmeler, dökülmeler ve kurumalar ortaya çıkar. Meydana gelen saç problemlerinden dolayı saça istediği değeri vermek için düzenli olarak bakımların yapılması gerekir.

Saç bakımı haftada kaç kez yapılır?

Yapılan bakım sayesinde saçların kaybettiği canlılık, nem ve güzellik geri kazanılmaktadır. Evde hazırlanan doğal maskeler, kürler aracılığı ile saçların sağlıklı olmasını sağlamak mümkündür. Maske ve kür saçların yapısını bozmadan onarma işlemi görmektedir. Zaman içerisinde saçların durumunu gözlemlemek nasıl bir yol izleyeceğinize dair ipucu vermektedir. Yıpranmış saçlara yapılacak olan maskeler yoğunluk gerektirebilir. Bunun yanı sıra sürekli olarak bakım yapmak saçların yıpranmasına neden olabildiği için bakımı dengede tutmak gerekir. Saçların yorulmasını engelleyerek hafta içinde maksimum iki defa bakım yapılmasında herhangi bir sorun meydana gelmemektedir. Fakat kişinin saçları çok fazla problemli ise bakım sayısı hafta içinde üçe kadar çıkabilir. Kürün ağırlığına göre hafta içerisindeki bakım sayısı kişi tarafından belirlenebilmektedir.

Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler

Saçların sağlıklı olması için tavsiye edilen doğal yöntemlerden en popüler olanı zeytinyağıdır. Kış aylarında saçlar normale göre daha fazla kuruduğundan dolayı saçlara nem kazandırmak açısından zeytinyağı mucizevi bir yoldur. Duştan önce saç diplerine zeytinyağı ile masaj yapılabilir. Saç dibine ve ucuna uygulanan zeytinyağı saçların nemlenmesini sağlamaktadır. Uygulama işleminden sonra saçlara bone geçirilerek otuz dakika kadar bakım bekletilir. Süre dolduktan sonra saçlar yıkanır ve ılık suyla durulanmaktadır. Saçlara dışardan yapılan bakım önemli olsa da ağız yolu ile yapılan bakım da bir o kadar önem arz etmektedir. Beslenmeye dikkat etmek, bol su tüketmek, sebze, meyve tüketmek ve sağlıklı yaşamayı alışkanlık haline getirmek saç bakımı önerileri arasında yer almaktadır.

Saç bakım ürünleri nelerdir?

Maske ve kürler saçların sağlıklı olmasını sağlar. Fakat bu faaliyetler dışında saçın sağlığı için dikkat edilmesi gereken etkenler mevcuttur. Bunlardan bir tanesi maskelerin doğal ürünler olmasıdır. Kişi tercih ederse dermatoloğa danışarak saçlar için uygun olan bakım ürün markalarından yardım alabilir. Bunun dışında saçların sürekli olarak yıkanmaması önemlidir. Ayrıca sürekli yapılan yıkama işlemi saçların nem kaybetmesine ve kepeklenme problemlerine yol açmaktadır. Saçları yıkama esnasında kullanılan suyun aşırı soğuk veya sıcak olmaması gerekir. Saç bakımı için birden fazla ürün bulunmaktadır. anagain yorumları açısından değerlendirildiğinde bakım kompleksi olarak karşımıza çıkıyor.







 
Son Eklenen Haberler