YENİ VARYANTLARA KARŞI AŞILAMA UYARISI
10 Mart 2022, Perşembe 06:59Tweet |
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, vaka sayılarındaki gerilemenin aşılamaya eğilimi azalttığını belirterek, eylül ve ekim aylarında gündeme gelebilecek yeni varyantlara karşı 3. doz aşılamanın önemine dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, günlük vaka sayılarında 110 bin seviyelerinde yaşanan pikin ardından düşüşün devam ettiğini belirtti. Büyükşehirlere bakıldığında maske kullanımına özen gösterilen kentlerin vaka sayısını daha hızlı düşürdüğüne inandığını belirten Şener, son açıklanan haftalık verilerde İstanbul ve Ankara'da artış gözlenirken İzmir'in düşüşünü sürdürdüğüne işaret etti. Bu kentler arasında aşılama oranlarında belirgin bir farklılık olmadığını aktaran Şener, şunları belirtti: "3 büyükşehirde vaka sayılarındaki değişimi vatandaşların maske, mesafe ve el hijyeni gibi kurallara uyum farklarına bağlayabiliriz. İzmir'de çalıştığımız birimlerde, metroda, otobüslerde, restoran, kafe ve asansörlerde vatandaşların maske kullanımının daha sık ve yaygın olduğuna şahit oluyorum. Çeşitli toplantılar nedeniyle Ankara ve İstanbul'a da gitme durumumuz oluyor. Buralarda maske ile ilgili önlemlerin biraz gevşediğini görüyoruz."
Omicron'un etkisini yitireceği beklentisi
Azalan vaka sayılarıyla birlikte günlük ölüm sayılarında keskin düşüşler beklediğini aktaran Şener, nisan ayında Omicron varyantının etkisini yitireceğini düşündüğünü ifade etti. Omicron'un BA.1 varyantının dışında BA.2 varyantının dünyada yaygın olduğunu, Türkiye'de ise Sağlık Bakanlığı nezdinde herhangi bir bildirim olmadığını bildiren Şener, şöyle konuştu: "'Yeni varyantlar var mı, bir sıçrama olacak mı ?' diye sorarsanız eylül ve ekim aylarına dikkat etmek lazım. Bu tarihlerde vaka ve ölüm sayılarında yeniden bir tırmanış görürsek bunu yeni çıkacak Kovid-19 alt tipleri ve yeni versiyonlara bağlayabiliriz. Yorum yapmak için erken. Bunlar gündeme gelmeden önce toplumun neredeyse tamamına yakınının 3. doz aşılamasını tamamlamış olmalıyız." Aşılamanın oldukça yavaşladığını dile getiren Şener, "Vaka sayısı düştükçe aşılamaya karşı eğilim de azalıyor. Dünya genelinde devam eden ekonomik sıkıntılar ve savaş, salgını gündemden düşürdü. Hiç gevşemememiz lazım. Çünkü kazandığımızı zannettiğimiz an kaybetmeye çok yakın olabiliriz. Kovid-19 sürecinde bunu sık sık yaşadık." sözlerine yer verdi.
(AA)

Yüksek dönüşüm oranları, gelir artışını doğrudan etkilediğinden

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesini büyütüyor.

Aliağa’nın Aşağı Şehitkemal Mahallesi’nde hafta sonu köy hayrı düzenlendi. Aliağa'nın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu’nun 10-12 Haziran 2022

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal

Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün, Aliağalı çiftçileri Çiftçi

Ödüllü Tiyatro Yönetmeni ve Yazar Demet Bozkurt ile kadın bir

Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Critical Mass (trafikte

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yakın zamanda yaşanan

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Eski Garaj Mevkii’nde yapılması planlanan,

İlkbahar mevsimini yağmura hasret geçiren Ege Bölgesi'nde, verilerin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak İzmir

Aliağa Belediyesi ve SOCAR iş birliğinde, Aliağalılara sanatla iç içe

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, ABD'li pivot Jeremy

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar,

Aliağa’nın Çıtak Mahallesi’nde Kardemir Demir Çelik Fabrikası

Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban satın alabilmesi

FETÖ'nün TSK yapılanmasındaki mahrem imamlarına yönelik İzmir merkezli

İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir'in 10 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 3 bin 178 kök

Aliağa ve Foça ilçesi açıklarında geri itilen 124 düzensiz

Matbaacılar İzmir’de buluşacak. 81 ilden matbaacıların ve sektör temsilcilerinin

Gazetenizin 8 Haziran 2022, Çarşamba tarihli internet ortamındaki haberinde

Suni deri satış firması arıyorsanız hoş geldiniz. Piyasada sentetik deri olarak da

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın İzmir 2 No.lu Şubesi, son dönemde

SOCAR Terminal’de dün sabah saatlerinde meydana gelen iş kazasında Mekanik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı,

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Oda üyelerinin gerçekleştirecekleri işlemler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa’da 24 derslikli

Tüpraş çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı destekleyen iş ortamı hedefiyle

Uğur Bağcı Hair Palaces Aliağa’da hizmet vermeye başladı. Uğur Bağcı Hair

Dünya fuarcılığında söz sahibi olma yolunda ilerleyen İzmir Büyükşehir