131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

Covid Yoğun Bakım Ünitesi kapatıldı

15 Haziran 2022, Çarşamba 06:40

     


Yaklaşık iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, yoğun aşılanmanın da etkisiyle bitiş sürecine girdi. Pandeminin başından bu yana önemli sağlık hizmetleri sunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Covid Yoğun Bakım Ünitesi, son hastanın da servise alınmasının ardından kapatıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yoğun bakım servisini ziyaret ederek sorumlu Prof. Dr. İlkin Çankayalı’dan bilgi aldı. EÜTF Tıp Fakültesi Hastanesinin pandemi sürecinden alnının akıyla çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hastanemiz ve tüm sağlık çalışanlarımız, deprem sürecinde olduğu gibi pandemi sürecinde de ciddi bir sınavı başarıyla verdiler. Sağlık Bakanlığımızla, Valiliğimizle, Sağlık İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalıştık. Hastanemiz; ilimiz ve bölgemiz için gerçekten büyük bir şans. Yoğun bakım ünitemizde birçok hastamız entübe edildi, süreçleri takip edildi. Ayakta tedavi edilen hastalarımız oldu. Burada teknikerlerimizden hocalarımıza kadar tüm sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bugün, son Covid hastamızı da yoğun bakım ünitesinden servise alarak, Covid Yoğun Bakım Ünitemizi kapattık. Tüm dünya olarak sağlık çalışanları adına önemli bir süreci geride bırakıyoruz. Bu hastalık dolayısıyla vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, iyileşenlere ise nice uzun ömürler diliyorum” dedi.

28 ayda bin 260 hasta tedavi edildi

Pandeminin başından beri ekip olarak yoğun bir çalışma temposu yaşadıklarını söyleyen EÜTF Hastanesi Covid Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. İlkin Çankayalı, “16 Mart 2020 tarihinden bu yana pandemi nedeniyle Covid Yoğun Bakım Servisi olarak hizmet verdik. Bu süreç içerisinde yaklaşık 28 ayda, bin 260 hasta kliniğimizde tedaviye alındı. Öğretim üyesi, uzman, hemşire ve personelden oluşan çok donanımlı bir ekip ve üst düzey yoğun bakım uzmanları ile birlikte hasta gruplarını tedavi ettik. Çok gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Umuyoruz tekrar aynı günlere dönüş olmaz. Eğer olursa da tekrar bir yapılanma içerisine girmek için hazırız” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler