Menemen’e 400 yataklı hastane sözü
17 Mart 2025, Pazartesi 06:45Tweet |
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, ilçede görev yapan sağlık çalışanlarıyla iftar sofrasında bir araya geldi. Pehlivan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan 400 yataklı devlet hastanesinin sözünü aldıklarını açıkladı.
14 Mart Tıp Bayramı, Menemen'de iftar bereketiyle kutlandı. Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan ev sahipliği yaparken, Menemen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Yıldırım, Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Nursel Adar, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Başkan Pehlivan'a teşekkür
Sağlık çalışanlarının karanfillerle karşılandığı, tasavvuf dinletisi ve semah ile başlayan gecede ilk konuşmayı Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Sayın Başkanım, siz her zaman sağlık çalışanlarının yanında oldunuz. Size bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun." derken, Yıldırım'dan sonra kürsüye çıkan Menemen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil “Sağlık çalışanlarının bu önemli gününde bizleri bir araya getiren ve bu güzel organizasyonu yapan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum." dedi.
"Pandemi dönemindeki fedakârlıklarınız kahramanlıktı"
Gecede sağlık çalışanlarına hitap eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan; “Her biriniz bu ülkenin kahramanlarısınız. Sizler, gecenizi gündüzünüze katıp, kimi zaman kendi sağlığınızı dahi ikinci plana atarak, can kurtarmak için mücadele ediyorsunuz. Pandemi döneminde ve Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yaptığınız fedakârlık, bu ülke için gerçek bir kahramanlıktı. Bu vesileyle, hepinizin 14 Mart Tıp Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık alanında verdiğiniz bu büyük mücadele için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
“400 yataklı devlet hastanemizin sözünü aldık”
Menemen Belediyesi'nin sağlık alanında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Aydın Pehlivan, “hem siz kıymetli sağlık çalışanlarımızın iş yükünü hafifletmek, hem de vatandaşımıza sağlık alanında da hizmet vermek adına da elimizi taşın altına koymuş durumdayız. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evde bakım ve sağlık hizmeti veriyoruz. Hastalarımızın sağlık kuruluşlarına gitmesini kolaylaştırmak için hasta nakil araçlarımızı kullanıyoruz. Kadın sağlığı, kanser ve kronik hastalıklara karşı sağlık taramaları yapıyoruz. Şeker, tansiyon ölçümü ve pansumandan tutun da diyetisyen hizmetlerine kadar birçok alanda hizmet veriyoruz. Engelli ve yaşlı hastalarımız için evlerinde fizyoterapi hizmeti veriyoruz. Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, işitme cihazı gibi medikal malzemeler sağlıyoruz. Hamileler için seminerler düzenliyor, hoş geldin bebek setimizle, evlatlarımızın sağlıklı bir yaşama başlamasına katkı sunuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sağlık yardımları ve ilaç destekleri sağlıyoruz. Belediyemiz bünyesinde psikolojik destek hizmetleri sunarak ruh sağlığına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Üstelik tüm bunları, delikli kuruş talep etmeden ücretsiz olarak sağlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki her şeyin başı sağlık ve biz de bunun için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda Asarlık Gençlik Merkezi Yerleşkesi içinde Aile Sağlığı Merkezi’mizi inşa ederek, protokolle Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik. Kısa zamanda Ulukent Semt Polikliniğimizi de aynı şekilde hizmete sokacağız. Ayrıca Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’ndan 400 yataklı devlet hastanemizin de sözünü aldık." ifadelerini kullandı.
(DERYA SÜNER)

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle