EGE VE HACETTEPE SAĞLIK ALANINDA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
23 Eylül 2021, Perşembe 06:58Tweet |
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “11. Kalkınma Planında Yer Alan Araştırma Üniversitelerinin Yetkinliklerine Göre Öncelikli Sektörlerle Eşleştirilmesi” programında “Aşı Teknolojileri” ve “İlaç Teknolojileri” alanında eşleşen Ege Üniversitesi (EÜ) ile Hacettepe Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çevrimiçi olarak yapılan protokole, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Yalçın, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa ve ilgili fakültelerin akademisyenleri katıldı.
Köklü bir akademik zenginliği olan Hacettepe Üniversitesi ile iş birliği içeresinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hacettepe Üniversitesi ve üniversitemiz arasında gerçekleştirdiğimiz bu protokol ile bilime ve ülkemize katkı sağlama noktasında ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. Bu protokolü, ülkemizin 11. Kalkınma Planında belirtilen öncelikli sektörlere yönelik olarak, YÖK tarafından gerçekleştirilen çalışmanın bir çıktısı olarak hayata geçiriyoruz. YÖK hem TÜBİTAK’ın Üniversite Yetkinlik Analizini hem de üniversitelerin öz değerlendirmeleri ve kapasitelerini göz önünde bulundurarak ilgili sektörler bazında araştırma ve aday araştırma üniversitelerini eşleştirmişti. Bu kapsamda Üniversitemiz de Hacettepe Üniversitesi ile ‘İlaç ve Tıbbi Cihaz’ öncelikli sektörünün alt alanları olan ‘Aşı Teknolojileri’ ve ‘İlaç Teknolojileri’ alanında eşleştirildi. Proje kapsamında; Hacettepe Üniversitesi ile aşı ve ilaç teknolojileri konularında ortak araştırma grupları kurmak, ulusal ve uluslararası projelere ortak katılım sağlamak ve ortak proje geliştirmek gibi konularda iş birliklerimizin geliştirilmesini ve süreklilik kazanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
“Araştırma üniversitesi olacağımıza inancım tam”
Ege Üniversitesinin nitelikli bilimsel faaliyetleriyle bilim dünyasına; donanımlı mezunlarıyla ülkesine; güçlü bölgesel etkisi ile toplumuna fayda sağlamayı esas alan köklü bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Üniversitemizde yürüttüğümüz tüm bilimsel çalışmaların temelinde, bulunduğumuz bölgeye, topluma ve ülkemize sunduğumuz katkıyı genişletme gayesi bulunuyor. Özellikle son 4 yıl içerisinde belirlediğimiz yeni stratejik hedeflerimiz doğrultusunda tüm projelerimizi bu motivasyonla inşa ediyoruz. Ege Üniversitesi olarak sorumluluklarımızın bilinciyle, kamu ve özel sektörle işbirliği halinde olmaya son derece önem veriyoruz. Ülkemizde bilimin ilerlemesine katkı sağlayan diğer saygın yükseköğretim kurumlarımızla geliştirilen ortak projelere ayrıca değer veriyoruz. Farklı üniversitelerden bilim insanlarının ortak bir amaç etrafında akademik birikimlerini bir araya getirmesinin, her şeyden önce bilim dünyasını zenginleştiren, ilerlemenin önünü açan hususlardan biri olduğuna inanıyoruz. Dört yıldır yaptığımız çalışmalarla araştırma üniversitesi olmak gibi bir hedefimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız yakın bir zaman diliminde araştırma üniversitelerini açıklayacak. Bizim de bu üniversiteler içerisinde yer alacağımıza olan inancım tamdır. Bu değerli projede yer almaktan üniversitem ve şahsım adına duyduğum mutluluğu tekrar belirtmek istiyorum. Protokolün her iki kurum için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Ege Üniversitesi, üretkenliğiyle öne çıkan bir üniversite”
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, “Ege Üniversitesi her zaman beni etkilemiş bir üniversitedir. Ege Üniversitesi; teknik düzeyde bakan bir akademisyenin çok hızlı bir şekilde fark edebileceği gibi çok yüksek performanslı, kaliteli işler yapan, Türkiye’deki üniversiteler içinde üretkenliği itibariyle öne çıkan bir üniversite. Ben de Ege Üniversitesi ile böyle bir protokolü imzalamış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu protokol çok verimli ve başarılı olur. Ege Üniversitesinin sağlık ve sağlık bilimleri alanlarının yanında gıda mühendisliği, tarım alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu biliyorum. Bizim de üniversite olarak hem sağlık alanında hem de gıda güvenliği alanında önemli bir kapasitemiz var. Dolaysısıyla bu iki üniversitenin böyle güçlü alanlarda işbirliği yapması hem ülke için hem de bilim alanı için önemli ivme kazandıracağını ümit ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş