EGE VE HACETTEPE SAĞLIK ALANINDA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
23 Eylül 2021, Perşembe 06:58Tweet |
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “11. Kalkınma Planında Yer Alan Araştırma Üniversitelerinin Yetkinliklerine Göre Öncelikli Sektörlerle Eşleştirilmesi” programında “Aşı Teknolojileri” ve “İlaç Teknolojileri” alanında eşleşen Ege Üniversitesi (EÜ) ile Hacettepe Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çevrimiçi olarak yapılan protokole, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Yalçın, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa ve ilgili fakültelerin akademisyenleri katıldı.
Köklü bir akademik zenginliği olan Hacettepe Üniversitesi ile iş birliği içeresinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hacettepe Üniversitesi ve üniversitemiz arasında gerçekleştirdiğimiz bu protokol ile bilime ve ülkemize katkı sağlama noktasında ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. Bu protokolü, ülkemizin 11. Kalkınma Planında belirtilen öncelikli sektörlere yönelik olarak, YÖK tarafından gerçekleştirilen çalışmanın bir çıktısı olarak hayata geçiriyoruz. YÖK hem TÜBİTAK’ın Üniversite Yetkinlik Analizini hem de üniversitelerin öz değerlendirmeleri ve kapasitelerini göz önünde bulundurarak ilgili sektörler bazında araştırma ve aday araştırma üniversitelerini eşleştirmişti. Bu kapsamda Üniversitemiz de Hacettepe Üniversitesi ile ‘İlaç ve Tıbbi Cihaz’ öncelikli sektörünün alt alanları olan ‘Aşı Teknolojileri’ ve ‘İlaç Teknolojileri’ alanında eşleştirildi. Proje kapsamında; Hacettepe Üniversitesi ile aşı ve ilaç teknolojileri konularında ortak araştırma grupları kurmak, ulusal ve uluslararası projelere ortak katılım sağlamak ve ortak proje geliştirmek gibi konularda iş birliklerimizin geliştirilmesini ve süreklilik kazanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
“Araştırma üniversitesi olacağımıza inancım tam”
Ege Üniversitesinin nitelikli bilimsel faaliyetleriyle bilim dünyasına; donanımlı mezunlarıyla ülkesine; güçlü bölgesel etkisi ile toplumuna fayda sağlamayı esas alan köklü bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Üniversitemizde yürüttüğümüz tüm bilimsel çalışmaların temelinde, bulunduğumuz bölgeye, topluma ve ülkemize sunduğumuz katkıyı genişletme gayesi bulunuyor. Özellikle son 4 yıl içerisinde belirlediğimiz yeni stratejik hedeflerimiz doğrultusunda tüm projelerimizi bu motivasyonla inşa ediyoruz. Ege Üniversitesi olarak sorumluluklarımızın bilinciyle, kamu ve özel sektörle işbirliği halinde olmaya son derece önem veriyoruz. Ülkemizde bilimin ilerlemesine katkı sağlayan diğer saygın yükseköğretim kurumlarımızla geliştirilen ortak projelere ayrıca değer veriyoruz. Farklı üniversitelerden bilim insanlarının ortak bir amaç etrafında akademik birikimlerini bir araya getirmesinin, her şeyden önce bilim dünyasını zenginleştiren, ilerlemenin önünü açan hususlardan biri olduğuna inanıyoruz. Dört yıldır yaptığımız çalışmalarla araştırma üniversitesi olmak gibi bir hedefimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız yakın bir zaman diliminde araştırma üniversitelerini açıklayacak. Bizim de bu üniversiteler içerisinde yer alacağımıza olan inancım tamdır. Bu değerli projede yer almaktan üniversitem ve şahsım adına duyduğum mutluluğu tekrar belirtmek istiyorum. Protokolün her iki kurum için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Ege Üniversitesi, üretkenliğiyle öne çıkan bir üniversite”
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, “Ege Üniversitesi her zaman beni etkilemiş bir üniversitedir. Ege Üniversitesi; teknik düzeyde bakan bir akademisyenin çok hızlı bir şekilde fark edebileceği gibi çok yüksek performanslı, kaliteli işler yapan, Türkiye’deki üniversiteler içinde üretkenliği itibariyle öne çıkan bir üniversite. Ben de Ege Üniversitesi ile böyle bir protokolü imzalamış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu protokol çok verimli ve başarılı olur. Ege Üniversitesinin sağlık ve sağlık bilimleri alanlarının yanında gıda mühendisliği, tarım alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu biliyorum. Bizim de üniversite olarak hem sağlık alanında hem de gıda güvenliği alanında önemli bir kapasitemiz var. Dolaysısıyla bu iki üniversitenin böyle güçlü alanlarda işbirliği yapması hem ülke için hem de bilim alanı için önemli ivme kazandıracağını ümit ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde delege seçimleri sona erdi. Şube

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bugün (8 Eylül) itibariyle

“Türkiye ve Azerbaycan 4. Enerji Forumu” katılımı kapsamında İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 9 bin