131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Op. Dr. Altan Yücetaş ile Burun Estetiği

24 Şubat 2018, Cumartesi 11:53

     


Burun estetiği operasyonu, hem estetik hem de sağlık açısından gerekli olduğu durumlarda uygulanmaktadır. Bu operasyonu gerçekleştirecek olan doktorun deneyimi, kliniğin teknolojik donanımı ve merkezi hijyeni başarıyı direkt olarak etkileyen faktörler arasındadır. Uzman kadroya ve donanıma sahip kliniğimize gelerek muayene olabilir ve burun estetiği operasyonu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Burun estetiği operasyonunu gerçekleştirecek estetik cerrahı seçerken, cerrahın bilgi birikimi, el becerisi, mesleki kariyeri, meslekteki deneyimi, teknolojik ekipmanları ve merkezin güvenilirliği dikkate alınması gereken kriterlerdir. Tüm bu kriterler göz önünde bulundurularak tercih yapılmalıdır.

Uzman doktorun ve kliniğin seçimi ameliyat esnasında önem taşıdığı kadar operasyon sonrasında da önemlidir. Hastanın cerrahla iletişime geçebilme kolaylığı, doğru iletişimin kurulabilmesi, merkezin hastaya sağladığı güven duygusu ve uzman personel bu aşamada önem taşır.

Burun estetiği operasyonu için tıpta iki farklı teknik bulunmaktadır. Bu tekniklerden biri açık burun estetiği ameliyatı, diğeri ise kapalı burun estetiği ameliyatıdır. Kişiye hangi teknikle ameliyat uygulanılacağına yapılan muayene ve bulgular sonucunda karar verilmektedir. Bu nedenle kişinin kliniğimize gelerek muayene olması gerekmektedir. Hastanın burnunda bulunan sorunlar detaylı işlem gerektirecek kadar büyükse açık ameliyat tekniği uygulanabilmektedir. Kapalı burun estetiği ameliyatı tekniği ise hafif problemli burunlar için tercih edilir.

 Hastaya uygulanması gereken burun estetiği ameliyat tekniğine (açık ameliyat yöntemi ve kapalı ameliyat yöntemi), sağlık sorunlarının hangi ölçüde giderilebildiğine ve estetik değişiklikler bütününe uzman doktor karar vermektedir. Bu nedenle güvenebileceğiniz bir uzman doktor burun estetiği ameliyatının başarısını doğrudan etkilemektedir.

Her iki yöntem de birbirinden farklı ve üzerinde yıllarca çalışılmış olan tekniklerdir. Her iki teknik de farklı dezavantajlara ve avantajlara sahiptir. Ancak unutmamak gerekir ki, tüm ameliyatlarda olduğu gibi cerrahi operasyonlar ufak da olsa bazı riskler taşımaktadır. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı olmak isteyen kişinin bizzat uzman doktora muayene olması ve bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olması önerilir. Bunun için kliniğimizle iletişime geçerek randevu almanız mümkündür.

Kapalı burun estetiği ameliyatı, burun üzerinde veya burun çevresinde herhangi bir kesi uygulanmadan yapılan bir ameliyattır. Bu operasyonda hastanın burun deliklerinden müdahale edilir ve ameliyat bu şekilde yönetilir. Operasyon esnasında burun bölgesine kesi uygulanmadığı için iyileşme süreci çok daha hızlı olmaktadır. Aynı zamanda burun çevresinde herhangi bir iz de kalmaz. Bu ameliyat tekniğinde asimetri burun görünüm riski de çok daha azdır. Kapalı burun estetiği ameliyatı sonrasında revizyon burun estetiği ameliyatına ihtiyaç duyulmaktadır.

Burun estetiği operasyonu sonrasında iyileşme sürecini hızlandırmak için doktor tavsiyelerini dikkate almak gerekir. Operasyon sonrası göz alt morluklarının ve yüzde ödem oluşmasının engellenmesi için buz uygulaması yapılmalıdır. Ameliyattan sonra, istirahat odasının soğuk olması da iyileşme sürecini olumlu yönde etkiler. Böylece gözlere kan oturması problemi de ortadan kalkar. Estetik ve sağlıklı bir burun için kliniğimizle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

http://www.altanyucetas.com/burun-estetigi-ameliyati-rinoplasti/







 
Son Eklenen Haberler