131019098
19 Mart 2024, Salı

VAJİNİSMUS NEDİR?

24 Ekim 2020, Cumartesi 06:25

     


Kadında cinsel ilişki sırasında vajinadaki kasların istemsizce kasılması durumuna vajinismus denir. Bu kasların istemsizce kasılmasıyla acı, ağrı veya kanama olacak düşüncesiyle kadının partnerini itmesiyle beraber görülür. Yani kadın partnerini sevse ve onunla beraber olmak istese bile içindeki korku,endişe ve panik hali ağır basar ve kadın partnerini iterek cinsel birleşme olmasını zorlaştırır.

Vajinismus ülkemizdeki kadınlarda oldukça fazla görülen bir cinsel işlev bozukluğudur. Bunun en önemli sebebi kültürel olarak cinsellik konusunda kesin ve değişmez yargılarımızın olmasıdır. Bununla beraber başka sebeplerde sayılabilir.

‘Ya acırsa’ düşüncesiyle beraber kadın bacaklarını kapar. Sadece vajina içerisindeki kaslarını değil, vücudundaki diğer bütün kaslarını kasarak ilişkiyi neredeyse imkansız hale getirebilir. Bu kasılmayı kadın istemsizce yapar ve istese bile gevşemesi söz konusu olmayabilir. Bu kadının ilişkiyi istememesiyle ilişkili değildir. Ağrı, acı beklentisi zamanla cinsel isteksizliğinde eşlik ettiği bir durum halini alabilir. Vajinismusun sebepleri çoğunlukla psikolojik kökenlidir. Ayrıca sebepleri arasında bir çok şey yatıyor olabilir. Bunlardan bazıları cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar, çocukluktan itibaren katı anne baba tutumu, ilk gece korkuları, ilk geceyle ilgili bilinen yanlışlar, yanlış yönlendirmeler veya hiç yönlendirilmeme halleri, bilinçli veya bilinçdışı korkular, cinsel saldırılar, taciz ve tecavüz, suçluluk ve günahkarlık duyguları vajinismusun sebepleri arasında bulunabilir. 

Vajinismusun tedavisi sorunun psikolojik kökenli olduğu anlaşıldıktan sonra cinsel terapiyle çözülebilir. İzmir cinsel terapi, https://www.bayramsimsek.com/izmir-cinsel-terapist/ cinsel işlev bozukluklarının çözümlenmesi için kişiye veya çifte özel çözümlerin yer aldığı bir tür terapi tekniğidir. Vajinismus aslında bireye ait değil, çiftin beraber çözmesi gereken bir sorundur. Kadın sorunu yaşayan taraf olarak görünse bile çiftlerin her ikisinin de cinsel terapi alması yaşam standartlarını ve cinsel yaşamlarının kalitesini oldukça arttıracaktır. Ayrıca cinsellik sadece partnerlerden birinin haz alması demek değildir. Her ikisi için de keyifli ve rahat geçirmeleri gereken bir süreci içerir.

En çok merak edilen konulardan bir diğeri de terapideki süredir. Süre ve süreç tamamen çiftlerin katılımı ve verilen çeşitli egzersizleri yapmalarıyla uzayıp kısalabilir. Çiftlerle bireysel veya çift olarak yapılacak olan seanslarla süreç işler. Süre ve süreç tamamen çiftlerin katılımı ve verilen çeşitli egzersizleri yapmalarıyla uzayıp kısalabilir. Bayram Şimşek’in bünyesinde olan Ege Pozitif Psikoloji izmir vajinismus tedavisi nde https://www.bayramsimsek.com/izmir-vajinismus-tedavisi/ yüz güldürücü sonuçlar almaktayız.

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler