131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

KAPALI ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

27 Nisan 2022, Çarşamba 06:23

     


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı. Erdoğan, vaka sayıları binin altına düşene kadar toplu ulaşım araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske takılmaya devam edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak" dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri kameraların karşısına geçti. Erdoğan, kapalı alanlarda uygulanan maske zorunluluğuyla ilgili alınan kararı kamuoyuyla paylaştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır kapalı ortamlarda uygulanan maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı ayrıca, toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında bir müddet daha zorunluluğun devam edeceğini sözlerine ekledi.

Zorunluluğun kaldırılmasında iki istisna

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlardaki maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıklarken, sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kurumlarında maske takma uygulamasının vakalar binin altına düşene kadar devam edeceğini duyurdu.

65 yaş üstü ve kronik hastalara maske takma önerisi

Erdoğan, "Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik rahatsızlığı hastalık şüphesi, riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler