131019098
28 Mart 2024, Perşembe

OBEZİTE BİRİMİNDEN ÜCRETSİZ HİZMET

27 Mayıs 2022, Cuma 06:08

     


Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Obezite Birimi vatandaşlara yeniden ücretsiz hizmet vermeye başladı. Aliağa Obezite Birimi Diyetisyeni Hatice Çıngıloğlu konuyla ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu.

Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Obezite Birimi ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren pandemi nedeniyle hizmetlerine ara vermişti. Obezite Birimi, Koronavirüs tedbirlerinin esnetilmesiyle her yaştan vatandaşa ücretsiz bir şekilde yeniden sağlık hizmeti vermeye başladı.

Haftanın beş günü hizmet veriyor

Konuyla ilgili Aliağa Obezite Birimi Diyetisyeni Hatice Çıngıloğlu açıklamada bulundu. Çıngıloğlu, “Pandemi dönemiyle birlikte danışan alımımıza ve eğim çalışmalarımıza ara vermiştik. Fakat pandemi kurallarının esnetilmesiyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Danışan sayımız her geçen gün artıyor. Hemen hemen her gün birimimize yeni danışan dahil oluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte fazla kilolarından rahatsız olan danışanlarım genelde bu dönemde daha yoğun oluyor. Haftanın beş günü birimimizde hizmet veriyorum.” Dedi.

Danışanlar ilk olarak aile hekimlerine yönlendiriliyor

Obezite Biriminin işleyişinden de bahseden Çıngıloğlu, “Danışanlarımı ilk olarak aile hekimlerine yönlendiriyorum. Burada kan tahlili yapmalarını istiyorum. Bu kan tahlili sonuçlarını ilk olarak aile hekimleri inceliyor. Çünkü bazı durumlarda danışanın kendisinin de bilmediği bir rahatsızlığı çıkabiliyor. İnsülin direnci, kolesterol, gizli şeker gibi rahatsızlıklar olabiliyor. Aile Hekimlerimiz danışanlarımızı kan tahlillerine göre ya hastaneye ya da bana yönlendiriyor. Burada kan tahlillerine uygun bir şekilde bir beslenme programı düzenliyorum. Danışanlarımızla randevulu olarak çalışıyoruz. Hizmet almak isteyen vatandaşlarımız 0232 616 89 89 numaralı telefondan birimimizden randevu alabilirler.” İfadelerini kullandı.

Gelen her danışanın yağ, kas ölçümü yapılıyor

Obezite Biriminde kullandığı ekipmanlardan da bahseden Diyetisyen Hatice Çıngıloğlu, “Birimimizde TANİTA tartımız var. Bu tartı danışanlarımızın yağ, kas, su ölçümlerinin tümünü yapıyor. Pandemi döneminde çok temas gerektirdiği için cihazımızı kullanmadık fakat artık kullanıyoruz. Gelen her danışanımın yağ, kas ölçümünü yapıyorum. Her seansta tekrar bakıyoruz. Böylelikle yağdan mı kastan mı yoksa ödem olarak mı kilo kaybettiklerini görebiliyoruz. Cihazımız çok teknolojik bir cihaz. Yağın, kasın vücuttaki dağılımını da görebiliyoruz. Böylece zayıfladığınızda nereden zayıfladığınızı da görebiliyorsunuz. Bu hizmeti ücretsiz olarak danışanlarımıza veriyoruz. Çok yönlü bir sağlık hizmeti birimizde sunuluyor. Vatandaşlarımızı bu hizmete dahil olmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler