131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

AK KADINLARDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARANFİL

28 Nisan 2021, Çarşamba 06:42

     


AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları, Ebeler Haftası nedeniyle ilçedeki sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.

AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, Ebeler Haftası dolayısıyla Aliağa Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada sağlık çalışanları ile bir araya gelen Yıldırım, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden büyük fedakarlıkla çalıştığını vurguladı. "Sağlık çalışanlarına müteşekkiriz" diyen Yıldırım, beraberindeki başkan yardımcıları ile sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.

Ebeler Haftası’nı kutlayan Yıldırım, ebelerin annenin yanı sıra ailenin de en önemli sağlık danışmanı olduğuna dikkati çekti. Doğum anında anne adayının en büyük destekçisi olan ebelerin, dünyanın en eski ve en saygın mesleklerinden birini icra etmekte olduğuna işaret eden Yıldırım, "Ebe, doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında anne ve çocuk sağlığının korunması, doğum öncesi, doğum sonrası annenin sağlığı, bebek bakım hizmetleri, bebekle ilgili koruyucu tedbirler ile tıbbi önlemlerin alınması gibi hizmetleri veriyor. Ebelerimiz, ülkemizin her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Özveriyle çalışan tüm ebelerin Ebeler Haftası'nı kutlarım." şeklinde konuştu.

Şule Akman Yıldırım, kutlama programı öncesinde ise Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit ile hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Solmaz'ı da ziyaret etti.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler