Hastane 15 ay içinde tamamlanacak
28 Aralık 2022, Çarşamba 06:14Tweet |
Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde yapımı devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hastanenin 15 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.
Çaltılıdere’de yapımı devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi için rektörlük binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, hastanenin Türkiye'de meslek hastalıkları hastanesi olarak yapılanmış ilk ve tek hastane olacağını söyledi.
“Hastanemiz, ihtiyaç sahiplerine hızla destek şansına sahip olacak”
Hastanenin hem personel oluşumu hem de işletme sürecinin tümüyle DEÜ'ye ait olacağını belirten Hotar, "Petkim, SOCAR, Aliağa gibi şu anda çok büyük işletmelerin, organize sanayi bölgelerinin olduğu ve doğal olarak muhtemel iş kazaları ve meslek hastalarında daha yoğun olarak görüleceği alanlar. En yakın yer İstanbul, Ankara, Zonguldak gibi yerler. Allah korusun ama böyle durumlarda bizim hastanemiz en yakın yer olarak ihtiyaç sahiplerine hızla destek olma ve hizmet etme şansına sahip olacak." dedi.
Hastaneye bağış yapma çağrısı
Hastanenin kaba inşaatının tamamlandığını ifade eden Hotar, bir yandan da akademik kadroları oluşturduklarını ve fiziki şartları tamamlamaya çalıştıklarını aktardı. Fizik şartları tamamlama konusunda devletten istedikleri bütçe desteğini aldıklarını söyleyen Hotar, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz ki kamu kurumuyuz. Bunları kullanmak belli bir sürece tabi. Bu süreci biraz daha hızlandırmak ancak bağışla mümkün. Onun için sizlerin aracılığıyla, başta İzmir'deki hayırseverlerimiz, iş insanlarımız, odalarımız olmak üzere tüm kurumlarımıza da hastanemize bağış yapma çağrısında bulunmak istiyoruz. Biz çok kullanılacak, çok önemli hayati ekipmanların bir listesini hazırladık. O listedeki cihazları alabilirler. İnşaatında destek olabilirler. Yani mevzuat izin verdiği her konuda bağışla bu sürecin hızına hız katabilirler. Zaten biz elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz en kısa sürede İzmir'imizin hem Türkiye'nin hem de dünyanın örnek göstereceği dört dörtlük bir hastaneye sahip olabilmek."
Hiperbarik ünitesi de olacak
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu da Çaltılıdere Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine inşa edilen hastaneyle ilgili sunum yaptı. Malayoğlu, hiperbarik ünitesinin de olacağı hastanenin 15 ay içinde tamamlanarak hem ilçeye hem de bölgeye hizmet edeceğini belirtti.
(AA)

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ilgili,

Aliağaspor FK, devre arası transfer çalışmaları kapsamında, Süper Lig

İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti olası depremlere karşı dirençli

İzmir'de 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler

İzmir'de, Aliağa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilçede, 40 jeotermal

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek,

Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, Dudaktan Kalbe, Yabancı Damat, Fedai,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölge liman başkanlıkları bazında,

Aliağa Belediye Meclisi Şubat ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Aliağa

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K Grubu’nda Aliağa Petkimspor, evinde oynadığı,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin yaptığı

Demokrat Parti’den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun, CHP’ye

Uzmanlar, Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasını değerlendirdi. Uzmanlara göre,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek uygulamaları arasına beslenme

Basketbol Süper Ligi 17’nci hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı

Nesine 3. Lig 3.Grup 18. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk ettiği

LOL yani League of Legends, VALORANT gibi oyunlar günümüzün en

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir 8.

AK Parti İzmir 8. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongrede

Yitiğin Adı Yok adlı öykü kitabı ve Bana Baharlar Getir adlı şiir kitabının

İzmir'in önemli sulak alanlarından Gediz Deltası'nın biyoçeşitliliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi bir yılda 1334 vatandaşa ücretsiz hizmet

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı

Yeni şarkısı “Sorma Bana”yı kısa bir sure önce On Air Music Co. markasıyla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (1 Şubat) yapılacak olan AK Parti 8. Olağan

Tüpraş, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Nextremers programı ile genç

DEM Parti Aliağa İlçe Eşbaşkanı Veysel Özbay, TOKİ konutları şantiyesinde

Özel hastane yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe neden

Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’nde bulunan TOKİ inşaatında meydana gelen

Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi K Grubu son 16 turu ilk maçında