131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ZEYBEKCİ: “CHP İTTİFAK YAPMASAYDI BAŞKAN BENDİM”

1 Mayıs 2019, Çarşamba 06:52

     


AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, partinin geçmiş dönem il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya Aliağa’dan Yaşar Akbulut, Tansu Kaya ve Uğur Türkan da katıldı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Kerem Ali Sürekli, teşkilat ile istişare toplantısı yaptı. Kerem Ali Sürekli eski il yöneticileri, eski ilçe başkanları ve partide geçmişte çeşitli kademelerde görev almış teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Aliağa İlçe eski Başkanlarından Yaşar Akbulut ve Uğur Türkan ile Aliağa Belediye eski Başkanı Tansu Kaya da katıldı.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu

AK Parti İl binasında gerçekleştirilen toplantıya partinin 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nihat Zeybekci de katıldı. Toplantıda teşkilatın bundan sonraki süreçte izleyeceği yol hartasına yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Sürekli, toplantıya katılan bazı isimlerle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren ve yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Zeybekci, seçimlerde emeği olan herkese teşekkür etti.

“Kendi başlarına kalsalardı biz kazmıştık”

Nihat Zeybekci’nin toplantıda yaptığı konuşmada, “Seçime her siyasi parti kendi adayıyla girmiş olsaydı şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti’deydi. Bu sözlerim Cumhur İttifakı’na ve MHP’ye yönelik olarak algılanmasın. Ben bu düşüncemi matematiksel açıdan söylüyorum. CHP’ye İzmir’de HDP önemli bir destek verdi. İYİ Parti’nin oylarını da aldılar. Sadece kendi başlarına kalsalardı seçimi biz kazmıştık. Büyükşehir belediyesinin başkanı da bendim.” ifadelerini kullandığı belirtildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler