131019098
29 Mart 2024, Cuma

“TÜRK EKONOMİSİ ‘ARTAGAN’ İLE ŞAHA KALKACAK”

1 Temmuz 2021, Perşembe 06:53

     


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin geliştirdiği ekonomide ve ticari ilişkilerde nakdi ortadan kaldıran ve dijital dönüşümü sağlayan, "Artagan Projesi"nin ayrıntılarını açıkladı. Genel Başkan Akşener’in açıklamalarını değerlendiren Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “İYİ Parti iktidara geldiğinde, Türk ekonomisi Artagan Projesiyle şaha kalkacak” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, İYİ Parti’nin ekonomi projesi olan Artagan’ı açıkladı. Akşener, Öz Türkçe’de bolluk, bereket anlamına gelen Artagan projesi ile Türkiye'de mali kaynak sağlanacağını açıkladı. Akşener, "Artagan nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistemdir. Tüm mali denetimin yapay zekâyla yapılmasını sağlamaktadır. Finansal kurumlar ile Artagan arasındaki veri paylaşımıyla tüm veriler Artagan'a ulaşır ve kayıt altına alınır. Böylece mali tablolar oluşur. Artagan gerçekleştiğinde tüm finansal veriler ölçülebilir hale gelince, tüm kayıt dışı izlenebilir hale gelecek. Ekonomide yüzlerce milyarlık kayba yol açan pek çok mali suç tarihe karışacak. Artagan ile bu adaletsiz düzen sona erecek." ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için hazırladık”

Artagan’ın çok özel bir isim olduğunu, Öz Türkçe'de bolluk, bereket anlamına geldiğini kaydeden Meral Akşener, “Türkiye bu kadar zenginliğe sahipken, milletimiz nasıl oluyor da bu kadar düşük standartlarda yaşıyor? Türkiye binlerce yıllık devlet geçmişine sahipken devlet mekanizmasını nasıl verimsiz işletiyor? Artagan'ı Türkiye'nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için hazırladık. İhtiyacımız olan her şeye sahibiz. Asıl sorunumuz bu beceriksiz iktidardır, çapsız zihniyettir. Bu vasat siyasettir. Artagan nihai çözümü ortaya koyuyor. Bu zenginliği milletimize yaymamız mümkün. Başka bir Türkiye mümkün. Devletimizin bütçesine 300 milyar liranın üzerinde kaynak sağlayacak. Türkiye'nin 2021 bütçesinin 1,1 trilyon lira hedeflediğini düşünürseniz, bu rakamların nasıl bir zenginlik olduğunu kavrayabiliriz. Artagan mucize bir reçete değil. İhtiyacımız olan vizyon, güven ve akıl.” diye konuştu.

“Siyasetin bile el süremeyeceği, kimsenin emrine girmeyecek bir kurum olacak”

Artagan’ın, değeri 2 trilyonluk bir sorunu çözeceğini ifade eden Akşener, “Rantın, yolsuzluğun, yoksulluğun altında bu sorun var. Bu hayati sorun gün geçtikçe artan kayıt dışı ekonomidir. OECD'ye göre ekonominin yüzde 28'i kayıt dışı. Vergilendirilmeyen, sisteme dahil edilemeyen kazanç bazı ceplere gidiyor demek. Kayıt dışılık yüksek olduğu için gelir vergileri, sigorta primleri yüksek. 83 milyon vatandaşımızın 21 milyonu sigortalı. Dolaylı vergiler daha da yüksek. Buna rağmen OECD arasında en az vergi geliri toplayan ülkelerden birisiyiz. Artagan siyasetin bile el süremeyeceği, kimsenin emrine girmeyecek bir kurum olacak. Artagan tüm şüpheleri ortadan kaldıracak benzersiz bir teknoloji ile kuruldu. Artagan'da veriler şifreli olarak korunacak.” Dedi.

Adar: “Kayıt dışı gelir, birilerinin cebine değil devletin kasasına girecek”

Genel Başkan Akşener’in açıklamalarının ardından konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Artagan, ekonomide ve ticari ilişkilerde nakdi ortadan kaldıracak, dijital dönüşümü sağlayacak, kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alarak vatandaşlarımızın üzerindeki ağır vergi yükünü dengeleyecek, Türk ekonomisini dijital olarak kayıt altına alacak ve devletin nakit alışverişini dijital alışverişe dönüştürecek bir projedir. Bu projenin Türk ekonomisine 300 milyar TL değerinde bir kazanım ve gelir getireceği öngörülmektedir. Bu projeyle birlikte Türk ekonomisindeki yüzde 28 oranındaki kayıt dışı gelir, doğrudan birilerinin cebine değil devletin kasasına girecektir. Artagan projesiyle; iki yılda 100 bin öğretmenin atamasının yapılacağı, tüm gençlerimize 750 TL maaş bağlanacağı, emeklilikte yaşa takılanların emeklilik sorununun çözüleceği, girişimcilere hibe desteği verileceği, en nihayetinde bu proje ile Türk ekonomisine ve Türk Milletine bolluk ve bereketin geleceği öngörülmektedir. Genel başkanımız bu projeye, Öz Türkçe’de bolluk ve bereket anlamına gelen Artagan ismini vermiştir. İYİ Parti iktidara geldiğinde, Türk ekonomisi Artagan Projesiyle şaha kalkacak.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler