23 Ekim 2024, Çarşamba

İYİ Parti’de bir atama, bir istifa

1 Temmuz 2024, Pazartesi 07:55

     


Tuğba Oktay Bor’un istifasının ardında boş kalan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı görevine Deniz Hancı atandı. Atama kararına tepki gösteren partinin yerel seçimlerdeki Aliağa Belediye Başkan Adayı Bahadır Gültekin ise parti üyeliğinden istifa etti.

Tuğba Oktay Bor’un mayıs ayında istifa etmesinin ardından boş kalan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı görevine Deniz Hancı atandı. Hancı, yaptığı yazılı açıklama ile göreve atandığını duyurdu. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı olarak görevlendirildiği için büyük bir onur ve gurur duyduğunu belirten Hancı, bu göreve layık görülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Hancı, “Beni bu göreve layık gören İl Başkanımız Sayın Ülkü Doğan’a ve bizleri her zaman destekleyen Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’na en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin güveni ve desteği ile bu göreve gelmek benim için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur.” Dedi.

Hancı, “Çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Aliağa’da, partilerinin ilkeleri doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde çalışarak, daha iyi bir gelecek için hep birlikte mücadele edeceklerini vurgulayan Deniz Hancı, “Bu süreçte, her bir üyemizin ve gönüllümüzün katkısı ve emeği çok kıymetlidir. Birlikte olduğumuz sürece, daha güçlü ve daha kararlı adımlarla ilerleyeceğimize olan inancım tamdır. Birlikte atacağımız adımlar, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. Her birimizin sesine, düşüncesine ve emeğine ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla hareket edeceğiz. Birlikte olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Biz bir aileyiz ve bu ailenin gücü, birliğinden ve beraberliğinden gelmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın sorunlarını dinleyip, çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hep birlikte daha güzel yarınlar için çalışacağımıza inancım tamdır. Gücümüzü birliğimizden ve beraberliğimizden alarak, Aliağa için en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Bahadır Gültekin istifa etti

Atama kararına tepki gösteren partinin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki Aliağa Belediye Başkan Adayı Bahadır Gültekin ise parti üyeliğinden istifa etti. E-devlet üzerinden İYİ Parti üyeliğini sonlandıran Bahadır Gültekin, “Siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır” bildirimini şahsi sosyal medya hesabından paylaştı. İstifasının gerekçesi ile ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamada bulunan Gültekin, yerel seçim sürecinde partinin ilçe yönetimi tarafından çok fazla yıpratılmaya çalışıldığını, eski genel başkan Meral Akşener'in ‘Saray’ ile yakınlaşmasıyla İYİ Parti’nin kuruluş amacından sapmaya başladığını, son atamalar ile iyiler ve cesurlar hareketi olmaktan çıktığını, bu nedenlerden dolayı da parti üyeliğini sonlandırdığını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler