ADAR VE ALKAN’DAN ARI’NIN KONUŞMASINA TEPKİ
1 Eylül 2020, Salı 06:16Tweet |
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı programında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı’nın konuşmasında kullandığı ifadelere tepki gösterdi.
Zafer Bayramı kutlama töreninde konuşma yapan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı’nın konuşması İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan tarafından eleştirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “ İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını gerçekleştirdik. Pandeminin artış göstermesi hasebiyle kaymakamlıktan minimum düzeyde katılım sağlanması konusunda tarafımıza ricada bulunuldu. Lakin kalabalık ve gösterişli, çok da güzel bir kutlama oldu. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaya sıra geldi. Konuşmayı yapan Sıtkı Hocayı tanır, sever ve de sayarım. 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanmış olduğu konuşma metnine, 15 Temmuz hain darbe girişimini ekleyerek sözüm ona ülkemizin ve devletimizin her zaman tehdit altında, bu zamanda dahi mevcut olduğuna dair dikkatleri çekmek istemiş. Sıtkı Hoca daha güzel daha anlamlı bir konuşma metni hazırlayabilirdi, zannedersem aceleye gelmiş bir konuşma metni. Bende sayın hocama hatırlatmak isterim. Sıtkı hocam; Biz bu ülkenin ve bu milletin düşmanları kimlerdir, geçmiş tarihte bu millete neler yapmıştır çok iyi biliyoruz. Suyun uyuduğunu, düşmanın ise uyumadığını aziz ve necip Türk Milletinin her ferdi bilmektedir. Bilmeyenler bu devleti ve bu milleti her defasında tehlikeye düşüren, Türk tarih bilgisinden yoksun, keşke Yunan galip gelseydi, diyebilecek kadar alçaklaşan, bu alçaklığa sessiz kalan ve onları rahmetle anan kişilerdir. Merak buyurmayınız, onların da kim olduğu malumdur.” İfadelerini kullandı.
“İşini iyi yap, iyi çocuklar yetiştir, siyaseti bize bırak”
Konuşma metni ile ilgili açıklama yapan bir diğer isim ise Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan oldu. Alkan açıklamasında, “30 Ağustos Zafer bayramı kutlamasına Pandemi koşulları nedeniyle partim adına tek başıma katıldım. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na kadar her şey gayet güzel ve anlamlıydı. Ancak kendisini tanımadığım, sonradan bir okulun müdürü olduğunu öğrendiğim kişinin yaptığı anlamsız ve günün önemine uymayan, sanki hazırlanıp cep telefonuna birileri tarafından yüklenmiş konuşma hiç hoş olmamıştır. Ben de bu arkadaşa hatırlatmak isterim. Sen devletin memurusun. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başkanı değil bizim Cumhurbaşkanımızdır. Keser döner sap döner, bir gün gelip hesap döner. Sen işini iyi yap, iyi çocuklar yetiştir, siyaseti bize bırak. Bu programı hazırlayan başta sayın kaymakamımız olmak üzere tüm emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim.” dedi.
(ESİN ÇETİN)

İphone 5 Ekran Hem ekonomik hem de kaliteli ekran modelleri ile sektörün

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Gazeteci Uğur Mumcu’nun

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan Türkiye Güven Huzur Uygulaması kapsamında

İlçenin kültür mirasını gelecek kuşaklara taşımak isteyen Aliağa

Siteler Mahallesi’nde Aliağa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barış Manço

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’nde

Aliağa Belediyesi, ilçedeki parklarda bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyor. Aliağa

Menemen Belediye Başkan Vekili olduktan sonra tebrikleri ve başarı dileklerini kabul

Aliağa’da, engelli vatandaşların istiridye mantarı yetiştireceği tesis Aliağa

Türk Kızılay İzmir Şubesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'de jeotermal sahalarda

2020 yılını değerlendiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk,

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SOCAR Türkiye işbirliğiyle

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bünyesinde kurulan İESOB Usta Mesleki

İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 273 amatör spor kulübüne

ING Basketbol Süper Lig ekiplerinden Aliağa Petkimspor, İlkan Karaman'ı kadrosuna

EMDR terapisi nedir? EMDR terapisi ne işe yarar? EMDR terapisi ne zaman uygulanır?

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Aliağaspor FK, antrenmanlarına

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Aliağa Yeni Mahalle’de yapımına

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte görev yapan 54 bin 533 sağlık çalışanının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi

Hasasin İlaç Kurucusu Eczacı Hasan Tahsin Arslan, Gazeteci Mustafa Yamaner

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının indirim kampanyasından faydalanan 28 bin 999 kişi,

Türkiye'nin Ege ili İzmir'in 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor,

Son dönemde etkili olan sağanak yağışlarla şebeke suyunun sağlandığı barajların

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Bergama, Kınık

Yeni Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda,

Aliağa Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Güzelhisar