131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ADAR VE ALKAN’DAN ARI’NIN KONUŞMASINA TEPKİ

1 Eylül 2020, Salı 06:16

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı programında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı’nın konuşmasında kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Zafer Bayramı kutlama töreninde konuşma yapan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı’nın konuşması İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan tarafından eleştirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “ İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını gerçekleştirdik. Pandeminin artış göstermesi hasebiyle kaymakamlıktan minimum düzeyde katılım sağlanması konusunda tarafımıza ricada bulunuldu. Lakin kalabalık ve gösterişli, çok da güzel bir kutlama oldu. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaya sıra geldi. Konuşmayı yapan Sıtkı Hocayı tanır, sever ve de sayarım. 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanmış olduğu konuşma metnine, 15 Temmuz hain darbe girişimini ekleyerek sözüm ona ülkemizin ve devletimizin her zaman tehdit altında, bu zamanda dahi mevcut olduğuna dair dikkatleri çekmek istemiş. Sıtkı Hoca daha güzel daha anlamlı bir konuşma metni hazırlayabilirdi, zannedersem aceleye gelmiş bir konuşma metni. Bende sayın hocama hatırlatmak isterim. Sıtkı hocam; Biz bu ülkenin ve bu milletin düşmanları kimlerdir, geçmiş tarihte bu millete neler yapmıştır çok iyi biliyoruz. Suyun uyuduğunu, düşmanın ise uyumadığını aziz ve necip Türk Milletinin her ferdi bilmektedir. Bilmeyenler bu devleti ve bu milleti her defasında tehlikeye düşüren, Türk tarih bilgisinden yoksun, keşke Yunan galip gelseydi, diyebilecek kadar alçaklaşan, bu alçaklığa sessiz kalan ve onları rahmetle anan kişilerdir. Merak buyurmayınız, onların da kim olduğu malumdur.” İfadelerini kullandı.

“İşini iyi yap, iyi çocuklar yetiştir, siyaseti bize bırak”

Konuşma metni ile ilgili açıklama yapan bir diğer isim ise Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan oldu. Alkan açıklamasında, “30 Ağustos Zafer bayramı kutlamasına Pandemi koşulları nedeniyle partim adına tek başıma katıldım. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na kadar her şey gayet güzel ve anlamlıydı. Ancak kendisini tanımadığım, sonradan bir okulun müdürü olduğunu öğrendiğim kişinin yaptığı anlamsız ve günün önemine uymayan, sanki hazırlanıp cep telefonuna birileri tarafından yüklenmiş konuşma hiç hoş olmamıştır. Ben de bu arkadaşa hatırlatmak isterim. Sen devletin memurusun. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başkanı değil bizim Cumhurbaşkanımızdır. Keser döner sap döner, bir gün gelip hesap döner. Sen işini iyi yap, iyi çocuklar yetiştir, siyaseti bize bırak. Bu programı hazırlayan başta sayın kaymakamımız olmak üzere tüm emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler