131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

ACAR’DAN DARP İDDİASIYLA ŞİKAYETÇİ OLDU

1 Aralık 2020, Salı 06:55

     


MHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, Belediye Başkanı Acar’dan kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Emniyet, şikayet sonrası belediyenin güvenlik kamerası kayıtlarına el koydu.

MHP'li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, Belediye Başkanı Serkan Acar'ın kendisini darp ettiğini iddia etti. İddiaya göre olay, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Aliağa Belediye binasında, Başkan Acar’ın makamında gerçekleşti. Serkan Acar ile makamında görüşmeye gittiğini ifade eden Fatih Kürşat Kaplan, Acar'ın kendisine önce hakaret ettiğini, ardından da darp ettiğini söyledi.

“İstifamı istediğini söyledi”

Başından geçen olayı anlatan Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, “Belediye Başkanı Serkan Acar, aile dostumuz Serkan Tuğ aracılığıyla beni makamına çağırarak görüşmek istediğini belirtti. Cumartesi akşamı saat 18.00 sıralarında görüşmeye gittim. Üçümüz makamında oturduk, konuşmaya başladık. ‘Geçen meclis toplantısına katılmadın, önceden de bana söylemedin. Bir sıkıntı mı var, neden gelmedin’ dedi. Ben de sıkıntımın olmadığını, rahatsızlığım dolayısıyla katılmadığımı belirttim. Hiçbir problem olmadığını, görevimin başında olduğumu ifade ettim. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağımı söyledim. Benim bir derdimin olduğu konusunda üsteleyince ‘Bir şey yok. İstersen bir de kendini sorgula’ dedim. Bunun üzerine başkan benim istifamı istediğini söyledi. ‘Pazartesi günü gel, istifanı yaz, imzanı at, görevi bırak’ dedi. Ben de pazartesi günü haber vereceğimi söyledim. ‘Sen kimsin ki haber veriyorsun? Ben sana yapacaksın diyorsam yapacaksın’ dedikten sonra oradakilere kağıt kalem getirmelerini söyleyerek istifamı yazıp imzalatmaya zorladı.” dedi.

“Çaycı ile Serkan Acar beni darp etti”

Başkan Acar’ın bu sırada sinir krizine girdiğini, masaları ve duvarları yumruklamaya başladığını söyleyen Kaplan, “Ben onu sakinleştirmeye çalışırken bana bir yumruk attı, boynuma denk geldi. Ben yine sakin olmasını söyleyerek kolunu tuttum. ‘Sen kimsin de böyle yapıyorsun? Ş......z! Adam olduğunu mu zannediyorsun? İmzanı atacaksın, atmadan buradan çıkmayacaksın’ diyerek beni istifaya zorladı. Adamlarının getirdiği kağıdın ortasına bir çarpı attım, ‘Al sana imza’ dedim. Bu hareketimin ardından orada bulunan özel kalem müdürü beni tuttu, çaycıyla birlikte beni dövmeye başladılar. Birisi arkamdan tuttu, çaycı ile Serkan Acar beni darp etti. Serkan Tuğ da oradaydı, ayırmaya çalıştı ama başaramadı.” diye konuştu.

“İfademi geri çekmedim, sözlerimin ve şikayetimin arkasındayım”

Olayın ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olan Fatih Kürşat Kaplan, Aliağa Devlet Hastanesi’nden de darp raporu aldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı inceleme doğrultusunda Aliağa Belediyesi’nin güvenlik kamerası kayıtlarına da el konuldu. Sosyal medyada ifadesini geri çektiği yönünde iddiaların dolaştığını söyleyen Fatih Kürşat Kaplan, “İfademi geri çekmedim, sözlerimin ve şikayetimin arkasındayım” dedi. Serkan Acar ile geçmişte aile dostu olduklarını, aralarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyleyen Kaplan, “Belediye başkanının saldırısı hiç yakışık almadı, bir aile dostluğunu da böylece bitirmiş oldu. Ben 1992 yılından beri MHP'ye üyeyim. Aliağa Belediyesi yönetiminde Milliyetçi Hareket Partisi'nin en eski üyesi benim, diğer meclis üyesi arkadaşların hepsi dışarıdan toplama. Ben kendi partimde dururum, sonradan partili olanlardan kim gitmek isterse gider” diye konuştu.

Daha önce de şiddet ve hakaret iddialarıyla gündeme gelmişti

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, daha önce de birçok kez şiddet ve hakaret iddialarıyla gündeme gelmişti. Acar’ın, bu olaylardan bazıları ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler