131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BATTI-ÇIKTI İÇİN BİR ÇAĞRI DA HAMZA DAĞ’A

2 Şubat 2021, Salı 06:37

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın seçim vaatlerinden olan Hürriyet Caddesi üzerine yapılması planlanan Battı-Çıktı Projesi’ni gündemde tutuyor. Projenin gerçekleştirilmesi için geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Acar’a çağrıda bulunan Adar, bir çağrıda AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a yaptı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen Hürriyet Caddesi üzerine yapılması planlanan Battı-Çıktı Projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya bir yenisi ekledi. Bir önceki açıklamasında, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a seçim dönemindeki vaadini yerine getirmesi için çağrıda bulunan Yavuz Adar, bu defa da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a çağrıda bulundu. Adar, “Geçen hafta Sayın Serkan Acar’ın her iki seçim zamanında da Hürriyet Caddesi ile alakalı Eski Garaj Mevkii’ndeki battı çıktı projesi sözünün hatırlatmasını yapmış, görüş ve önerilerimizi sıralamıştık. Buradan bir çağrı da Sayın Hamza Dağ’a yapmak istiyorum. Sayın Hamza Dağ, ikinci bölgenin iktidar milletvekilisiniz. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısısınız. İktidar ortağınızın belediye başkanı ve partinizin eski ilçe başkanının Aliağa halkına vermiş oldukları sözün yerine getirilmesi hususunda fikirlerinizi öğrenmek istiyoruz.” dedi.

“Bu husus sizin de meselenizdir”

Aliağalıların, bu projeyi önemle merak ettiklerini söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Bilginiz olan ve efsaneye dönüşen bu yol düzenlemesi için ne yapacaksınız? Size Torbalı’dan bir örnek vereyim Sayın Hamza Dağ. Aliağa ile aynı durumda olan, 2017’de planlanmış, Millet İttifakı’nın Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ‘Yapın artık, ne bekliyorsunuz?’ diye hatırlattığı, İYİ Parti İl Başkan Yardımcımız Sayın Fatih Erkut’un zaman zaman gündeme getirdiği Torbalı-Kemalpaşa Kavşağı için AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çağrılara karşılık olarak köprülü kavşak için tarih verdi ve en kısa sürede çalışmalara başlanacağını söyledi. Aliağa için önemli olan battı çıktı projesi konusunda, partiniz ve arkadaşınız Serkan Acar’ın vermiş oldukları sözü yerine getirmeleri hususunda desteğinizi bekliyoruz. Bu husus sizin de meselenizdir. Sayın Atilla Kaya gibi siz de bizim çağrılarımıza cevap verecek misiniz?” diye konuştu.

“Sorumluluğunuzu yerine getirmek Aliağa halkının en haklı talebidir”

Açıklamasında, Aliağa-Bergama İZBAN hattı ve Çandarlı Limanı demiryolu güzergahı ile ilgili sıkıntılara da değinen Yavuz Adar, “Bundan altı ay önce Aliağa-Bergama İZBAN hattı ve Çandarlı Limanı demiryolu güzergahı için Aliağa Belediye Başkanı, Aliağa Ticaret Odası, TCDD 3. Bölge Müdürü ve Karayolları 2. Bölge Müdürü ile bir toplantı yaptınız. Daha önce planlanan ve bu bölgeden geçen İZBAN güzergahı, battı çıktı projesini sıkıntıya sokacak. Sayın Hamza Dağ, bölgeniz olan Aliağa için verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesini sağlayın ve bu durumu karmaşık hale sokan Aliağa- Bergama İZBAN hattının güzergah sorununu çözün. İktidar olmanın sorumluluğunu yerine getirmek Aliağa halkının en haklı talebidir.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler