Osmanağaoğlu: “Sözümüzü yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz”
2 Mart 2023, Perşembe 07:02Tweet |
EYT Kanunu TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Kuruldaki görüşmelerinde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Bu düzenlemeyle hedef şaşırtma girişimlerinin son bulacak olması sevindiricidir.” Dedi.
Vatandaşların merakla beklediği EYT Kanununun TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu “Bu düzenlemeyle, sorunu çözmeye yönelik olmayan, siyasi rant devşirmek ve tabiri caizse ‘mahalleye selam vermek’ anlamı taşıyan, karamsarlık yayan, kamuoyunu yanıltan ve milletimizin ferasetini hiçe sayan, ‘önergelerin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiği’ söylemleriyle hedef şaşırtma girişimlerinin son bulacak olması sevindiricidir.” ifadelerini kullandı.
“Devlet milletine söz vermiş, millet devletine güvenmiştir”
Konuşmasında depremde hayatını kaybeden vatandaşları anan Osmanağaoğlu, “Depremin hemen ardından teyakkuza geçen ve hızla yaraları sarmak için çaba sarf eden isimsiz kahramanlarımıza, AFAD’a, devletimizin tüm yetkili kurumlarına da şükranlarımı sunuyorum. Asrın felâketi olarak ifade edilen depremler 10 ilimizde, telafisi çok zor ancak imkânsız olmayan büyük yaralar açmıştır. Ne var ki; Kurtuluş Harbinde cepheden cepheye koşarken donarak şehit olan Şerife Bacı’yı hatırlatan Türk kadını, üzerine örttüğü yorganını deprem bölgesine göndererek umut huzmesi gibi varlık gösterdi. Tırına yüklediği iş makinalarıyla; binlerce kilometre yolu uçarcasına kat ederek deprem bölgesine yardıma koşan Türk insanı her şeyin bittiğini düşünen yüreklere Çanakkale zaferi kahramanlarından Seyit Onbaşıyı hatırlattı. Nasıl ki bir buğday tanesi başağa dönüşüyorsa, nasıl ki binlerce yıl önce az millet çok olmuşsa, yarın da toprağın bağrından başaklar çıkacak, azımız çok olacaktır. İnancımız da imanımız da budur. Hamdolsun, devlet milletine bir söz vermiş, millet devletine güvenmiştir. Birlikte başaracağımıza olan irademiz en duru haliyle tek yürek halinde ilan edilmiştir.” dedi.
“Umudumuzu kaybetmedik”
Osmanağaoğlu açıklamasında, “Umudumuzu kaybetmedik. Sözlerimizi unutmadık. Şükürler olsun ki devletimiz ayaktadır, ekonomimiz güçlüdür, kabiliyetimiz milletimizin sorunlarına çözüm üretebilecek seviyededir. Milli mücadele döneminde top seslerinin, FETÖ’cü teröristlerin bombaları altında çalışmalarını kesmeyerek milletin sesi olan Gazi Meclis’imiz bugün de çalışmalarına devam etmektedir. Felaketin hemen öncesinde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüştüğümüz ve kabul ettiğimiz, Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın sorunlarını çözecek kanun teklifi TBMM’nin takdirine sunulmuştur.” diye konuştu.
“Verdiğimiz sözü yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz”
MHP olarak verilen sözü Cumhur İttifakı iradesiyle yerine getireceklerini söyleyen Osmanağaoğlu, “ Yüreğimiz buruk da olsa, bir yanımız eksik de kalsa, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, aziz milletimize verdiğimiz bir sözü daha Cumhur İttifakı iradesiyle yerine getirecek olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz. Yine ifade etmem gerekir ki, bu düzenlemeyle, sorunu çözmeye yönelik olmayan, siyasi rant devşirmek ve tabiri caizse ‘mahalleye selam vermek’ anlamı taşıyan, karamsarlık yayan, kamuoyunu yanıltan ve milletimizin ferasetini hiçe sayan, ‘önergelerin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiği’ söylemleriyle hedef şaşırtma girişimlerinin son bulacak olması da sevindiricidir. Vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veren, milletimizin geleceğe umutla bakabilmesi için önem arz eden, geleceği heyecanla kucaklamalarına vesile olacak olan bu düzenlemenin, başta emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız olmak üzere milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, Türk milletinin birlik ruhunu ve devletimizin kararlılığını gözler önüne seren şu ifadelerini hatırlatmakta fayda görüyorum, ‘ Yaralarımızı saracağız, yıkımı telafi edeceğiz, depremden etkilenmiş şehirlerimizi gülzara çevireceğiz, çelikleşmiş kardeşlik hissiyatımıza su vereceğiz, can vereceğiz, destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı