131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ADAR YETKİLİLERE SORULAR SORDU

2 Nisan 2020, Perşembe 06:56

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs ile ilgili vatandaşların aklına takılan soruları şahsi sosyal medya hesabından yetkililere sordu.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar Koronavirüs ile ilgili Aliağalı vatandaşların akıllarına takılan soruları yetkililere sordu. Başkan Yavuz Adar açıklamasında, “ Malum covid-19 virüs Salgını nedeniyle uzun süredir kişisel OHAL’imizi ilan ederek kendimizi virüse karşı izole etmiş bulunuyoruz. Çin’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan bu virüse karşı hem ulusça hem de bireysel tedbirleri almak zaruret haline dönüşmüştür. Türkiye’de de ilk vaka 11 Mart‘ta görülmüştür. Bu virüsün seyrinin ülkemizde de nasıl olacağını kestiremediğimizden diğer ülkelerdeki yaşanan süreçleri göz önünde bulundurarak bir kanaate varmaya çalışıyoruz. Öyle ki geçen 21 günlük sürede ülkemizde 13500 kişide bu virüsün görüldüğü tespit edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Maalesef önceki günkü rakamlara göre tedavi altında olan ama yaşamlarını yitiren 214 vatandaşımız olduğu da bir gerçektir. Alınan önlemlerin yeterli olmadığını ve sokağa çıkma yasağının tekrar gündeme taşınması gerektiğini, vatandaşlarımızın can ve sağlık güvenliğini kişilerin kendi tercine bırakılmamasına da buradan dikkat çekmek istiyoruz. Sevgili hemşerilerimizin adına Aliağa’da da durumun ne olduğunu yetkililere sormak istiyoruz. Aliağa’daki son durum nedir?, Aliağa’daki vaka sayısı nedir?, Aliağa’da kaç kişiye test yapılmıştır? ve Aliağa’da pozitif çıkan vatandaşımız var mıdır?” ifadelerini kullandı.

“Kriz masası oluşturuldu mu?”

Açıklamasında İzmir’de oluşturulan İl Pandemi Kurulu ile temasa geçilip geçilmediğini de sorularına ekleyerek devam eden Başkan Yavuz Adar, “Aliağa ile ilgili veriler istenmiş midir? Geçen hafta bir kriz masası oluşturulması önerisinde bulunmuştuk. Bu kriz masası oluşturulmuş mudur?, Oluşturulmuşsa bu kimlerden oluşuyor ve nasıl bir çalışma yapıyor? Maalesef salgının Nisan ayında artacağı söylenmektedir. Eğer artış olursa Aliağa’daki sağlık ve hastane birimleri bunu kaldırır mı bilemiyoruz. Bu yönde olacak olası bir artışta tedavi altına alınacaklar için ne gibi sağlık tedbirler alınacaktır. En kısa sürede yetkili makamlarca Aliağa ile ilgili verilerin ve varsa çalışmaların kamuoyuyla paylaşılmasını arzu ediyoruz. Hepinize sağlıklı günler diler selam ve sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler