Tugay: “Oy hesaplarını bir kenara bıraktık”
2 Nisan 2024, Salı 06:03Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede, “Önümüzdeki döneme sadece hizmet etme düşüncesi ile bakacağız, oy hesaplarını bir kenara bıraktık” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, seçimin ardından ilk sabah Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka’da bulunan anıt mezarını ziyaret etti. Başkan Tugay, anıta çiçek koyarak, dua etti. Tugay, “İlk buraya gelmek istedim. Çünkü bizim mücadeleci ruhumuz, Cumhuriyetimizin kurucusundan emanet. Karanlığa teslim olmadan, O'nun bize gösterdiği aydınlık yolda, kentimiz ve ülkemiz için yorulmadan çalışacağız. Daha iyi bir Türkiye'yi, hep birlikte kuracağız. Zübeyde Annemiz, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına sonsuz saygılarımla. Ruhları şad olsun” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetimi ve partililerle bir araya geldi. Tugay, seçim sürecinde gerçekleştirdikleri çalışma ve verdikleri destek için teşekkür etti. Görüşme sonrası Dr. Cemil Tugay ve Şenol Aslanoğlu basın açıklaması gerçekleştirdi.
“İzmir’e çok yakışacaksınız başkanım”
14 Mayıs Genel Seçimi sonrasında umudunu yitiren gençlerin 1 Nisan sabahına umutla uyandığını söyleyen Aslanoğlu, “Gelen tüm telefonlarda, vatandaşlarımızdan, halkımızdan o kadar güzel duygular bizlere akıyor ki bu duyguları vatandaşlarımıza yaşatan, Genel Başkanımız Özgür Özel, genel başkan yardımcılarımız, parti yöneticilerimiz ve parti emekçilerimizin hepsine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bundan sonra iktidar her sabah hangi gün gideceğini düşünerek güne uyanacaktır. Cumhuriyet Halk Partili tüm arkadaşlarımız için bir seçim biter, öteki seçimin başlangıç günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara emin adımlarla ilerlediğini düşünüyoruz. Bu dönem boyunca partiyi, partinin emekçilerini, partili kimliğini hep üst planda tutan bir adayımız oldu. Onunla gurur duyuyoruz. İlk günden bu yana parti ile birlikte partili arkadaşları ile birlikte mücadele etmenin değerini çok iyi bildi. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini tüm vatandaşlarımıza da doyasıya yaşattı. Biz de yoldaşı olmaktan onur, gurur duyduğumuz Cemil Başkanımızı tebrik ediyoruz bir kez daha. İzmir’e çok yakışacaksınız başkanım. Cemil başkanımız aynı zamanda adaylığı dönemi boyunca çok çalışkandı. Basmadık toprak bırakmadı. Kiraz’dan Bergama’ya, Kınık’tan Bayındır’a her yerde müthiş bir enerji, müthiş bir coşkuyla örgütlerimizle birlikte çalıştı. Emekleriniz için de çok teşekkür ederiz. Örgüte verdiği değerle ilk teşekkür ziyaretini il başkanlığına yaptı. Yolu açık olsun, yolumuz açık olsun.” Diye konuştu.
“İzmir’den her zaman emin oldum”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadeleyi zaferle neticelendirdiğini ifade eden Dr. Cemil Tugay ise, “Hepimize gurur veren ama aynı zamanda umut aşılayan bir sonuç elde ettik. Hem İzmir’de hem Türkiye’nin pek çok yerinde. Resmi olmayan sonuçlara göre 14 büyükşehir, 20 il, 337 ilçe ve 48 belde belediyesini kazanmış durumdayız. Toplamda 420 belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de kazanmış durumda. Bizler ne kadar bu görevleri istediğimizi halkımıza anlatmaya çalıştık. Başarılı olmak için çok çalışmaya hazır olduğumuzu insanlarımıza anlatmak için çok çaba gösterdik. Ama yıllar içerisinde beklemediğimiz sonuçlar ala ala biz de açıkçası acaba beklemediğimiz bir sonuç olur mu diye endişe içerisindeydik. Ben İzmir’den her zaman emin oldum. Bunu konuşmalarımda anlattım. İzmir’de neyi temsil ettiğimizi biliyoruz. İzmir Cumhuriyetin kalesi olduğu için. Atatürk ilkelerine bağlı insanların kalesi olduğu için. Çağdaş yaşamı, laikliği benimsediği için, halk sosyal adaleti istediği için her zaman kendisini temsil etmeye en yakın parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih etmiştir. Bundan vazgeçmeyeceğini biliyorduk. Hayalimiz, isteğimiz tüm ilçeleri kazanmaktı. Sadece 2 tane ilçeyi ne yazık ki küçük farklarla kaybettik. Ama şunu da gördüm 30 ilçede büyükşehir belediyesinde en fazla oyu yine bana verdi halkımız. Bu teveccühleri için minnettarım.” Dedi.
“Biz seçimi geride bıraktık”
Resmi olmayan sonuçlara göre, Selçuk, Dikili, Bayraklı ve Bornova gibi ilçelerde 2019 yılına göre oy oranlarında yaşanan düşüş hakkında görüşü sorulan Tugay, “Oy oranlarında çıkarmamız gereken bir sonuç varsa acaba bir mesaj mı veriliyor diye düşünmemiz gerekiyor. Neticede arkadaşlarımız görevlerine devam edecekler. Ben oradaki farklı adaylaşma ve dinamiklerin sonuçları olarak görüyorum. Bundan sonra biz seçimi geride bıraktık. Önümüzdeki döneme sadece hizmet etme düşüncesi ile bakacağız, oy hesaplarını bir kenara bıraktık” dedi.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle