Milletvekilleri bugün yemin edecek
2 Haziran 2023, Cuma 07:03| Tweet |
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekilleri bugün (2 Haziran) 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanının ardından TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü'ne göre, bugün (Salı) saat 14.00'te çağrısız toplanacak. Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin edecek. Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetecek. İçtüzüğe göre, en genç altı milletvekili, geçici olarak katip üyelik yapacak. Bu kapsamda TBMM Geçici Başkanlık Divanı'nda AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın görev yapacak. Geçici Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimine kadar görev yapacak.
Yemin töreni, Bahçeli'nin ant içmesi ile başlayacak
TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek. Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüden ant içecek. Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemini ederek görevlerine başlayacak. Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak. Öte yandan Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri de devam edecek.
(AA)

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine


















