Tugay: “Camiyi, okulu borçlarına sayıyorlar”
2 Kasım 2024, Cumartesi 06:35Son güncelleme: 2 Kasım 2024, Cumartesi 13:47
| Tweet | 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’li belediyelerin vergi ve SGK borçları üzerinden hükümet tarafından tehdit edildiğini söyledi. Öte yandan Menemen ve Aliağa belediyelerinde hayata geçirilen uygulamaları örnek gösteren Tugay, “Yıllardır camisini, okulunu bu borçlara saydıklarını biliyoruz.” Dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlıklarını ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde, il başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleriyle buluşan Tugay, belediye hizmetleri hakkında parti örgütünü bilgilendirdi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İzmir'de siyasi görüşü ne olursa olsun, seçimde kime oy vermiş olurlarsa olsunlar herkesin belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Cemil Tugay, “Belediye başkanı olarak görevimi o şekilde yapıyorum. Ama benim parçası olduğum ve onları temsil ettiğim bir siyasi partimiz var; CHP… Bütün il yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, en başta il başkanımız şu anda bizi temsil etmede kesinlikle sorunsuz şekilde başarılılar. Ben, onlarla siyasi anlamda bir bütün olarak bundan sonraki dönemde normal il kongresi olana kadar çalışmaya devam edeceğim. Hiçbir sorunun olmadığını bilmenizi isterim.” dedi.
Randevu talebine yanıt alamadığını söyledi
Başkan Tugay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile İzmir Limanı, ikinci çevreyolu ve İZBAN başta olmak üzere kenti ilgilendiren sorunlar hakkında görüşmek için randevu talep ettiğini ancak bu talebine henüz yanıt alamadığını da söyledi. Ev sahibi Şenol Aslanoğlu, ziyaretinden dolayı Başkan Tugay’a teşekkür ederek, “Başkanımız dönem dönem örgütle, il yönetimi ve ilçe başkanları ile buluşarak yapılan işler hakkında bizleri bilgilendiriyor, gelecek dönemde örgütümüzle yapılacak çalışmaları planlıyoruz. Dün Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte İstanbul'da hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı birlikte haykırmıştık. Bundan sonra da İzmir'de ve Türkiye'de bu tür adaletsizlikler olmasın diye birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayağınıza sağlık Başkanım” dedi.
İYİ Parti’yi ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP’nin ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan’ın vefat eden babası Hüseyin Kemal Karabolat için taziye dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’a CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da eşlik etti. Ziyarette İYİ Partili yöneticiler de yer aldı.
“CHP’li belediyeleri tehdit ettiler”
Ziyarette, CHP’li belediyelerin vergi ve SGK borçları üzerinden hükümet tarafından tehdit edildiğini ifade eden Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ödemelere ilişkin verileri açıkladı. Başkan Tugay, “Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle belediyeler bugün vergi ve SGK borcu sıkıntısı yaşıyor. Burada bir usulsüzlük, yolsuzluk hikayesi yok. Belediye devletin kurumu sonuçta. Böyle bir ortamda geçen ay bütün CHP’li belediyeleri tehdit ettiler. Ya bize yüklü ödemeler yapacaksanız ya da hesaplarınıza bloke koyacağız, maaşlarınızı bile ödeyemeyeceksiniz noktasına geldiler. Geçen ay İzmir Büyükşehir Belediye olarak biz SGK’ya 800 milyon lira para ödedik. 800 milyon liraya bu şehirde neler yapılır, düşünün. Ama ödedik, ödemek zorunda kaldık. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı yine duydum. ‘O belediyelerden hepsini söke söke alacağız’ şeklinde tehdit eder gibi açıklama yapıyor. Hakikaten bu akıl alır bir şey değil. Senin tehdit ettiğin kurum, vatandaşa hizmet eden bir kamu kurumu. Bizim verdiğimiz 800 milyon lira bugün sahada yapacağımız çalışmalardan, insanlara yapacağımız hizmetlerden alınmış bir para. Biz cebimizden çıkarıp vermiyoruz ki bu parayı” şeklinde konuştu.
“Hazine arsa hibe ediyor, oda borcuna karşılık onu veriyor”
AK Partili Menemen Belediyesi’nin hayata geçirdiği uygulamayı örnek gösteren Başkan Tugay, “Kendi memleketine, kurumuna saygısı olmayan, kendi vatandaşına hizmete engel olmayı maharet sayan bir anlayışla yönetiyorlar. Bize bunu yapıyorlar ya, bak Menemen’de ne yapıyorlar? Büyükçe bir araziyi Hazine, Belediye’ye hibe etti. Belediye de onu tekrar devlete vergi borcuna saydıracak şekilde vermeyi teklif etti. Yıllardır camisini, okulunu bu borçlara saydıklarını biliyoruz. Çok örneği var. Aliağa’da da yaptılar, onu da biliyoruz. Türkiye’nin bir sürü yerinde öyle. Ama böylesi ilk görüldü herhalde. Önce Hazine Belediye’ye arsa hibe ediyor. O da borcuna karşılık onu veriyor” dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




















