131019098
23 Nisan 2024, Salı

YENİŞAKRAN İÇİN ‘EVET’ DEDİ

2 Aralık 2021, Perşembe 06:38

     


MHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek, oyçokluğuyla kabul edilen İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçesine evet oyu verdi. AK Parti ve MHP Grubunun ret oyu verdiği bütçeye neden evet oyu verdiğini açıklayan Şimşek, “Şakran’ın kanalizasyonunun ve arıtma tesisinin 2022 bütçesine girmiş olması, benim bu bütçeye hayır dememe engel oluyor.” Dedi.

İZSU Genel Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi. MHP’li İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek, oyçokluğuyla kabul edilen İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçesine evet oyu verdi. Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti ve MHP Grubunun ret oyu verdiği bütçeye neden evet oyu verdiğini açıkladı.

“2022’de yapılmazsa vay halinize”

Siyaset kurumunun sorun çözmek için var olduğunu ifade eden Hakan Şimşek, “Biz tabii ki farklılıklarımızı burada ifade edeceğiz. Ancak ülkemizin üstün menfaatleri için ortak paydalarda birlikte hareket etme geleneğini de oluşturmamız gerekiyor. Anlaşamadığımız, farklı olduğumuz konuları da rafta dondururuz, ortak anlaşma zeminini hazırlayana kadar da o konuda istişare görüşmelerine devam ederiz. Ben genel kurul öncesi İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Bey ile dışarıda görüştüm. Siyaseten bir açık pozisyona düşmek istemem. 2019 yılının Nisan ayından beri burada söylemini yürüttüğüm Şakran’ın kanalizasyonunun ve arıtma tesisinin 2022 bütçesine girmiş olması, benim grup adına bu bütçeye hayır dememe engel oluyor. Ben bu bütçeye hayır diyerek, yarın bir gün karşımdaki siyasetçilere koz vermem. O yüzden şahsım adına, 2022 İZSU bütçesine evet oyu vereceğim. Ancak 2022’de yapılmazsa o zaman vay halinize. Onu da açıklıkla dile getireyim.” Diye konuştu.

“Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin kaba inşaatını bitirmek üzereyiz”

Konuşmasında, Çaltılıdere’de yapımı devam eden Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ne de değinen Şimşek, “Biz, Çaltılıdere Mevkii’nde Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin kaba inşaatını önümüzdeki ay bitirmek üzereyiz. O bölgeden gelenleri orayı görürler, 54 bin metrekare. Orada böyle bir tesisin oluvermesi, oradaki arıtma ihtiyacını da değiştirmiş durumda. O projeyi ihaleye çıkacakken, 9 Eylül Üniversitesi genel sekreterinin de görüşmesiyle o ihale durdu. Şimdi kapsama o da alınacak ve bu şekilde çıkacak. Teşekkür ediyorum. İster bir bütçenin yüzde 80’ini yatırıma harcayın, isterseniz yüzde 5’ini. İzmir’de ya da yaşadığınız yerlerde, sokağa çıktığınızda, vatandaş size olumsuz bir şey söylüyorsa, bütçenin yüzde 100’ünü de harcasanız bir mana ifade etmiyor. Doğrusu, yaşadığımız kentlerde, görev aldığımız yerleşim yerlerinde yaşayan insanların derdine çare olmaktır.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler