131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ELAZIĞLILARDAN MHP’YE ZİYARET

3 Ocak 2020, Cuma 06:46

     


Aliağa’da yeni kurulan Elazığlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yılın ilk ziyaretini MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdi.

Elazığlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Dernek Başkanı Gani Okur ve dernek yönetimi, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile görüştü. Ziyarette MHP ilçe yöneticileri de hazır bulundu. Elazığlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gani Okur yaptığı konuşmada, Aliağa’da bulunan Elazığlılar için bir ihtiyaç olan derneklerinin kurulduğunu, ilçedeki diğer STK’lar ve partiler ile istişarelerde bulunmak, tanışmak, derneklerini tanıtmak için ziyaretlere başladıklarını söyledi.

“Gençlerin Elâzığ kültürüne daha çok vakıf olması için çalışacağız”

Başkan Gani Okur ayrıca Elazığ’ın kendine has bir kültürü olduğunu, Elazığ’da doğan Elazığlıların bu kültürü bildiğini, yaşadığını ama gurbetteki Elazığlıların bu kültürden uzak kaldığını belirterek derneklerin bu açığı kapatmak için çalışacağını ifade etti. Gençlerin Elâzığ kültürüne daha çok vakıf olması için mücadele edeceklerini söyledi. Okur, Fevzi Paşa Caddesi’ndeki dernek binalarında her pazar Elâzığ kültürünün konuşulduğu, türkülerinin söylendiği programlar düzenlediklerini, ayrıca önümüzdeki günlerde Elâzığ yöresi folklor kursu düzenleyeceklerini belirtti.

“Elazığlıların tavan sevgisi tartışılmaz”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek rahmetli babasının Elazığ’da askerlik yapmasından dolayı Elazığ’ın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Elazığlıların vatan sevgisinin de tartışılmaz olduğunu ifade eden Aydemir, partilerinin ilçe yönetiminde 2 kişi ile Elazığlıların temsil edildiğini, partinin ileri kademelerinde de birçok Elazığlı olduğunu söyledi. MHP Aliağa İlçe Başkanlığı olarak kamu yararına çalışan derneklere her zaman destek olduklarını vurgulayan Aydemir, Elazığlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de Aliağa’ya faydalı olacağına inandığını belirtti. Dernek Başkanı Okur ise Aliağa’da yaşamaktan mutlu olduklarını, Aliağa için yapılacak her türlü faaliyet ve projede bulunmaktan, katkı sağlamaktan geri durmayacaklarını vurguladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler