131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KANİ BEKO: "2023 YILINDA İKTİDAR OLURUZ"

3 Şubat 2020, Pazartesi 06:23

     


CHP İzmir Milletvekili Kani Beko CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Beko daha sonra Petrol İş Sendikası'nda Sendika ve Siyaset adlı panele konuşmacı olarak katıldı. Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Kani Beko, "Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek var oluruz. 2023 yılında iktidar oluruz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe kongresiyle CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'na seçilen Özlem Şan Oğuzhan'a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Son olarak CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nı CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Kani Beko, "İzmir genel kurulları biliyorsunuz bitti. 30 ilçemizde de şenlik havasında bittikten sonra ben ilçelerimizi gezmeye başladım. Aliağa'da yapılan genel kurulda da bir kadın arkadaşımızın burada da ilçe başkanı seçilmesi beni ayrı mutlu etti. Bir de partili arkadaşlarımızı görmek istedim. Birazdan da DİSK Emekli Sen'in düzenlemiş olduğu bir panel var ona katılacağım. Aliağa'daki işçi arkadaşlarımıza emekten demokrasiden barıştan bahsedeceğiz. Önce Türkiye'den bahsedeceğiz sonra Dünya'dan örneklerle sendikalarımızı konuşacağız. Türkiye'nin çok sorunları var. Ben Ankara'da televizyonlarda bu sorunları dile getirmeyi istemiştim. Sekiz buçuk milyona yakın ülkemizde işsiz vatandaşımız var. Bunların bir milyona yakını üniversite mezunu.” dedi.

“Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz”

AK Parti iktidara geldiği günden bu yana işçi sağlığı önlemleri alınmadığından 25 milyona yakın insanın iş kazalarında kaybedildiğini vurgulayan Kani Beko, “Mustafa Kemal'in çok güzel bir sözü var derki, 'Gelecek gençlerin gençlerse öğretmenlerin eseridir.' Ama beş yüz bine yakın öğretmen kardeşimizin büyük hala ataması yapılmadı. Yüze yakını da üzülerek söylüyorum intihar etti. Yapacak çok şeylerimiz var. Aliağa İlçe Başkanımıza gençlik ve kadın kollarımıza Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. Küçük bir hatırlatma. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek var oluruz. 2023 yılında iktidar oluruz." İfadelerini kullandı.

Panele katıldı

Daha sonra CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan ayrılan Kani Beko Petrol İş Sendikası'nda DİSK Emekli Sen'in düzenlemiş olduğu Sendika ve Siyaset konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler