131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SAYIŞTAY, AMATÖR KULÜPLERE YARDIMI USULSÜZ BULDU

3 Şubat 2020, Pazartesi 06:20

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında amatör spor kulüplerine yaptığı 950 bin liralık yardım Sayıştay’a takıldı. Sayıştay, ‘Kamu zararı’ olduğu gerekçesiyle 950 bin liralık yardımın dönemin 173 meclis üyesi tarafından ödenmesine karar verdi. Dönemin CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör, ortada herhangi bir kamu zararının olmadığını, yapılan yardımın faturalı ve resmi bir şekilde amatör kulüp derneklerine yapıldığını ifade etti.

İzmir Gündemi.Net haber sitesinden Oktay Güçtekin’in haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 2016 yılında, Göztepe ve Altınordu amatör spor kulübü derneğinin desteklenmesi amacıyla 950 bin liralık yapılan yardım Sayıştay tarafından usulsüz bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçen ve ‘Amatör şubelere destek’ nakdi yardımında Sayıştay kamu zararı kararı verdi. Sayıştay’ın kararına göre meclis üyeleri zararı ceplerinden ödeyecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dönemin CHP meclis üyeleri Erol Güngör ve Avukat Mehmet Ali Büyükkayıkçı, verilen kararın yanlış olduğunu düşündüklerini söyledi. Davada temyiz yolunun açık olduğunu ifade eden meclis üyeleri, ortada herhangi bir kamu zararının olmadığını, yapılan nakdi yardımın faturalı ve resmi bir şekilde amatör kulüp derneklerine yapıldığını ifade etti.

“Kimsenin aklının ucundan dahi geçmezdi”

Meclisten kararın geçmesi ile birlikte hiçbir üyenin aklına böyle bir konunun gelmediğini söyleyen dönemin CHP meclis üyesi Erol Güngör, ‘’2016 yılında Altınordu ve Göztepe altyapılarına İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak nakdî yardım yapıldı. Bu konuyla ilgili Sayıştay, ‘Bu kulüpler profesyonel niçin bunlara yardım yapıyorsunuz’ diyerek bu yardımlar hakkında dava açıyor. Bizim zamanımızda yapılan yardımlar ise o zaman bulunan u12, u13 takımları gibi altyapı kategorilerine yapılan yardımlardı. Ancak bu dönemde bu altyapılara yapılan yardımların ücretlerini bize kestiler. Aralarında o dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yer aldığı ve evet oyu veren bütün meclis üyelerine bu miktarı devretti. Bu parayı spor kulüplerine neden verdiniz diye bizden iadesini istiyorlar. Şuan bu kararı temyiz sürecine götüreceğiz. Yargı aşamasında olan bir durum söz konusu. Kimsenin böyle bir konuda böyle bir kararın çıkacağı aklının ucundan dahi geçmezdi. Aziz Kocaoğlu’nun da bu konuda yapacağı bir şey yoktu. Çünkü kimsenin beklemediği bir olay gerçekleşti.” Dedi.

“Ücretlerin bizden alınması hedefleniyor”

Spor kulüplerine yardımın sürekli yapılan bir şey olduğunu vurgulayan Erol Güngör, “Sonuçta bu yardım çocuklarımıza altyapılarımıza yapılmayacakta nerelere yapılacak? Çocuklarımıza yardım etmeyelim mi? Spor kulüplerinin de bu konuda yazıları var. Ancak Sayıştay bu kulüplerin altyapılarını amatör olarak görmüyor. Profesyonel kulüplere yardım yapılmış olarak görüyor. Zaten yapılan yardımlar da direkt olarak spor kulüplerine yapılan yardımlar değil. Bu yardımlar derneklere yapılır, derneklerde altyapılara harcar. Yani derneğe yapılan bir yardım olmasına rağmen siz profesyonel kulüplere yardım yaptınız diyerek ücretlerin bizden alınması hedefleniyor.” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler