131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İYİ PARTİ’DE İLÇE BAŞKANI YENİDEN YAVUZ ADAR

3 Mart 2020, Salı 06:15

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’ni hafta sonu gerçekleştirdi. Kongrede mevcut ilçe Başkanı Yavuz Adar 155 oyla yeniden başkan seçildi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’ni Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Murat Cem Özdemir, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, İYİ Parti Dikili İlçe Başkanı Yakup Pınar, CHP İzmir İl Başkanlığı STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Alevi Kültür Denekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Suat Çağan, belediye meclis üyeleri ve partililer katılım gösterdi.

Adar: “Elimizden gelen tüm gayreti gösterdik”

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar konuşmasına başladı. Adar, “Aliağa’da bir buçuk yıldır atanmış ilçe başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu süre zarfında ilçemizde İYİ Parti’nin kurumsal kimliğini, İYİ Parti’nin ismine yakışır bir şekilde ilçemizde siyaset yapmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermeye özen gösterdik. Benimle birlikte yönetim kurulu arkadaşlarıma bu zaman zarfında ortaya koymuş olduğu performanslardan dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Malumunuz geçtiğimiz günlerde Suriye’nin kuzeyinde rejim güçleri ve onlara destek veren devletlerin bizleri derinden üzen bir olayla karşı karşıya koymuştur. Vatan sevdalısı askerlerimiz şehit olmuştur. Bu durumun bizlerde yaratmış olduğu derin üzüntüyü hala bünyemizde yaşıyoruz. Buradan şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı vatanımıza ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de bir an önce acil şifalar diliyorum.” İfadelerini kullandı. Konuşmanın ardından divana başkanlık edecek kişiler seçildi. Divan başkanı Mehmet Murat Gök oldu.

Kırkpınar, “Gün bütün tehdit unsurlarıyla hesaplaşma günüdür”

Divan başkanı seçiminin ardından kongrenin siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Burada ilk olarak İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar konuşmasına başladı. Kırkpınar, “Bu cennet vatanımızın üzerinde gözü olanlar yakın orta uzak planların içinde bu topraklara sahip olmak isteyenler o mübarek gecede Mehmetçiğimizi şehit ettiler. Bunun kim ya da kimler tarafından şehit edildiğinden çok bu hesabın yanlarına kalmayacaklarını bilenlerle olan hesabımız bugün değil mahşere kadar devam edecektir. Ülküsü devletin varlığı bütünlüğü, ülküsü milletin birliği ve dirliği olan bu ülkenin makus tarihini sonlandıracak zorlu ve meşakkatli yolun, demokrasinin yeniden tesis edileceği günlere ulaşmak hakkın hukukun ve adaletin yeniden tecelli edeceği günlere ulaşmak için yola düşmüş çok kıymetli cesur yürekli İYİ Partili kardeşlerim bugün bu kürsüden içinde bulunduğumuz süreci tahlil edip eleştirileri sıralamak varken, bugün geçtiğimiz süreç sebebiyle hiçbir muhasebenin içerisine girmeden, hiçbir siyasi söz söylemeden aranızdan ayrılacağım. Şunu bu ülkeyi yönetenlerde iyi bilmeli ki bu milletin birliği ve dirliği sağlanmadıkça devletimizin bütünlüğü ve tekliği tartışmaya açılır. Eğer milli birlik sağlanmazsa elimizdeki güç kuvvet aşağı doğru çekilmeye başlar. Gün bütün tehdit unsurlarıyla hesaplaşma günüdür.” şeklinde konuştu.

Özdemir, “Cümleler boğazımızda düğümleniyor”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Murat Cem Özdemir konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Özdemir, “Böyle acılı bir günde siyaset konuşmak olmaz. Cümlelerimiz boğazımızda düğümleniyor. Cümlelerimizi toparlayamıyoruz. Bu vatan için şehit düşen askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Haklarını ödeyemeyiz. O insanlar sayesinde bu gök kubbenin altında yaşamaya devam ediyoruz. Ama keşke bunlar hiç olmasaydı. Bu olayların buraya gelmesindeki tüm müsebbibler, tüm olaylar hangi yanlış koşullar ve politikalarla buraya gelindiği hepimizce malum. Bunlar günü geldiği zaman tartışılacak. Ama gün bugün değildir. Gün birlik olma günüdür. Gün üstümüzde oynanan oyunların bozulma zamanıdır. Gün Mehmetçiğin arkasında durma günüdür.” Dedi. Konuşmaların ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Sekreteri Mustafa Öztürk tarafından Faaliyet raporu okundu.

"Gözlerimizi yıldızlara dikeceğiz"

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Murat Cem Özdemir’in ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Yönetiminden Hande Gök konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Gök, “Günümüzde kadınlarda artık siyaset alanında da aktif bir yere sahiptir. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in bu yolda bizlere tuttuğu ışık, verdiği destek ve ettiği öncülük sayesinde varız hızla ilerliyoruz. Süregelen zaman içerisinde kadınların yaşadığı fiziksel ve psikolojik her türlü baskı ve şiddet, geri plana itilme artık göz ardı edilemez durumdadır. Bizler genel başkanımızın liderliğinde tüm bu olumsuzlukların aşılması yolunda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tüm kadınlarımızı da bizlerle birlikte yürümeye, siyasette var olmaya davet ediyoruz. Sözlerimi sayın genel başkanımızın "gözlerimizi yıldızlara dikeceğiz" sözüyle sonlandırıyor, saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

“Aziz milletimizi hak ettiği güzel günlere birlikte taşıyacağız”

İYİ Partili Bülent Dermirsan ise konuşmasında , “İYİ Parti’ye katıldığım ilk günden bu yana gördüklerim yaşadıklarım ne kadar doğru bir karar verdiğimin ispatıydı. Fikirlerimize değer veren, liyakatın hakim olduğu, sen ben ayrımı olmadan her bireyin elini hatta gövdesini taşın altına koymaktan çekinmediği bir anlayışın parçası olmak çok güzel iyi ki buradayım. Değerli Aliağalılar, Aliağamızda her geçen gün gücüne güç katan, İYİ Parti siz aziz hemşerilerimizin katılımı ve desteği ile en güzel hedeflere yürüyecektir. Aziz hemşehrilerimize hizmet etme arzusu ile oluşan ilçe teşkilatımızın çok çalışarak aşamayacağı engel yoktur. İyilik hareketine gönül vermiş tüm gönüldaşlarımız el ele vererek özveri ile çalışıp ilçemizi, ülkemizi ve aziz milletimizi hak ettiği güzel günlere birlikte taşıyacaktır.” Şeklinde konuştu.

Adar’ın yönetimi

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçime tek listeyle katılan Yavuz Adar 155 oyla yeniden başkan seçildi. Adar’ın yönetim listesi, Osman Gökgöz, Hülya Babur, Şükrü Torlak, Selma Şenkal, Osman Moğolkoç, Neriman Günler, Mustafa Öztürk, Erbay Çam, Baki Karaca, Munise Çebe, Taner Erol, Argun Aker, Tuğba Oktay, Engin Akarsu, Bülent Demirsan, Hande Gök, Uğurcan Sever, İsmail Yıldırım, Zeynep Sarı, Özgür Orhan, Düzgün Küçükoba, Sadık Boyalı, Mehmet Uçar, İsmail Özer, Yusuf Duman’dan oluşuyor. Başkan Yavuz Adar’ın da içinde bulunduğu İl Delegeleri ise, Sedat Sarı, Osman Gökgöz, Selma Şenkal, Osman Moğulkoç, Hülya Babur, Baki Karaca, Soner Bilgiç, Zeynep Sarı, Erbay Çam, İsmail Yıldırım, Mustafa Öztürk, Şükrü Torlak oldu.

“Aliağa’ya ve İYİ Parti’ye yakışır bir kongre oldu”

Seçim tamamlandıktan sonra açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Kongremizi çok coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Kongremizde diğer siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından, derneklerden davetimize icabet edenler oldu. Kongremize icabet etmelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Aliağa’ya ve İYİ Parti’ye yakışır bir kongre oldu. Salona gelen oy kullanan bu coşkuyu bizlere yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Atanmış bir ilçe başkanlığından seçilmiş bir ilçe başkanı olarak Aliağa halkına daha iyi hizmet etmek, onlara ses olmak nefes olmak adına elimizden gelen tüm gayreti bu güne kadar gösterdiğimiz gibi bundan sonra da göstereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler