131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

3 Eylül 2021, Cuma 06:28

     


AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Aliağa’ya gelerek bir dizi etkinliğe katıldı. Nasır, Aliağa’daki mahalle muhtarlarıyla da bir toplantı düzenleyip muhtarların sorunlarını dinledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Aliağa’ya geldi. İlk olarak Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ile görüşen Nasır, daha sonra mahalle muhtarlarıyla bir toplantıda buluştu. Nasır, bu etkinliğin ardından Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi’nin düzenlediği etkinliğe katıldı. Nasır’a AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem ve yönetimi ve AK Partili Aliağa Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti. Muhtarlarla buluşan Milletvekili Necip Nasır, muhtarların sorunlarını tek tek dinleyip gerekli notları aldı.

Erdem, “Vekilimiz çok hazırlıklı geldi”

Toplantı öncesinde ilk olarak AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem konuşmasına başladı. Erdem, “Sayın vekilim Aliağamıza sizlerin sorunlarını dinlemek için geldi. Sorunlarınızı dinlemekle kalmayıp sorunların çözümü noktasında da elinden gelen bütün çaba ve gayreti gösterecektir. Vekilimiz buraya geliyorken de çok hazırlıklı geldi. Kendisini Aliağamızda görmekten büyük onur duyuyoruz.” Dedi.

Nasır, başkanlık sistemini anlattı

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in ardından konuşmasına başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Ben ilk önce başkanlık sisteminden bahsederek özlerime başlamak istiyorum. Başkanlık sisteminin verdiği avantajları muhtarlarımızla kullanmamız gerekiyor. Ben bu konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum. Başkanlık sisteminde, yasamada Türkiye Büyük Millet Meclisi, yürütmede ise başkanımız etken. Yürütmede oluşan bakanlıklar daha önceki yıllarda parlamenter sistemde olduğu gibi böyle beş yıllık planlar yaparak, o beş yılın üç yılında bir şeyler yapmaya çalışıp son bir yılda seçim meşgalesine girerek bir süreç oluşmuyor. Başkanlık sisteminde tamamen yüzer günlük dönemler halinde bakanlar kendilerini ispatlama durumundalar. Bu da neyi getiriyor? Problemlerin çözümü ve yürütmede hızlı hareket etme kabiliyetini getiriyor.” Dedi.

“Ne kadar sağlam bir sağlık sisteminin olduğunu göstermiş olduk”

2023 hedefleri doğrultusunda, ülkenin dünyanın on büyük ekonomisi arasına girmesine ramak kaldığını ifade eden Necip Nasır, “O süreci tamamlayıp 2053, 2071 vizyonuna doğru hareket edilecek. Ekonomide bir algı yaratılmaya çalışılıyor. 2023 hedeflerinin kriterleri vardır. Dünyanın on büyük ekonomisi arasına girebilme. Bunlar arasından ise en önemli kriter sağlıktır. Pandemide Türkiye’nin ne kadar sağlam bir sağlık sisteminin olduğunu göstermiş olduk. Yine aynı şekilde Milli Savunmada, daha on yıl öncesine kadar düşmanlarımızı, teröristleri, ülkemizi bölmeye çalışanları yok etmeyi bırakın, sınır boylarımızda dahi hakimiyet kuramazken şimdi Milli Savunmada yüzde 25den yüzde 80’lere gelerek onu da tamamladık.” Dedi.

“Sorun, içimizdeki istismarcılardan kaynaklanıyor”

Ekonomide algı yaratmaya çalışan zümreyi de düzenledikten sonra ekonomide de hedeflerine ulaşacaklarını kaydeden Nasır, “Ekonomide biraz sıkıntılar oldu. O soğan, patatesle başlayan süreçleri hep beraber yaşadık. Bu pandemi de ekonomimizin alt yapısının ne kadar sağlam olduğunu dünyaya gösterdik. Avrupa insanlarını bu pandemi döneminde telef etti. Ama bizim alt yapımımızdaki sağlamlığımız nedeniyle üretimimiz hiç durmadı. Onlar üretimlerini durdurdular. Şuan iç piyasada, biraz marketlere, piyasaya yansıyan olumsuzluklar, aslında bizim kendi içimizdeki istismarcılardan kaynaklanıyor. Çünkü büyük bir ihracat patlaması var. İnşallah bu istismarcı, algı yaratmaya çalışan zümreyi de düzenledikten sonra ekonomide de hedeflerimize ulaşacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmamızı sağlayacak 2023’ün kapısını açacağız.” İfadelerini kullandı.

“Sahada tespit ettiğimiz sorunların çözümünü arıyoruz”

Konuşmasına muhtarların ülkenin sorunlarına hakim olduğundan bahsederek devam eden Nasır, “Cumhuriyet tarihinde, cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız kadar muhtarlara önem addeden bir süreç yaşanmamıştır. Ülkenin sorunlarına en vakıf olan kişiler muhtarlarımızdır. Yasamada milletvekili olarak bizler de sahada tespit ettiğimiz sorunların çözümünü arıyoruz. Yürütmenin sahada uyguladığı hatalar varsa yasamanın da bu olayın farkına vararak çözümü noktasında onu da denetlemesini gerektirir. Bu sistemde yedi yirmidört bize ulaşabilirsiniz. Bizim bu sistemde uç beyleri dediğimiz ilçe başkanlarımız var. Onlar yedi yirmidört bize ulaşabilirler. Eski siyasi jargon kalmadı. İşi geçiştireyim anlayışı yok. Birbirini denetleyen bir mekanizma var. “ dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler